Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament recupera la llera del torrent del Mut i revegeta la zona amb plantes autòctones de ribera Els treballs permetran rehabilitar l’entorn natural, malmès pel temporal Glòria i per les tasques posteriors de retirada dels troncs caiguts https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament recupera la llera del torrent del Mut i revegeta la zona amb plantes autòctones de ribera

Els treballs permetran rehabilitar l’entorn natural, malmès pel temporal Glòria i per les tasques posteriors de retirada dels troncs caiguts

A la llera del torrent s’hi planten 3.000 plantes autòctones de ribera (foto: Ajuntament de Rubí).
A la llera del torrent s’hi planten 3.000 plantes autòctones de ribera (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha endegat la segona fase de recuperació de l’entorn natural del  torrent de Can Serra, també anomenat torrent del Mut. A conseqüència dels aiguats succeïts l’any 2018, quan van caure més de 150 arbres de gran diàmetre, l’Agència Catalana de l’Aigua va procedir a la retirada d’aquests troncs, fet que va provocar la desaparició en gran part dels trams de la llera del torrent.

Durant l’any 2019 es van plantar més de 300 arbres als marges del torrent. Actualment, s’estan executant treballs de recuperació de la llera i del sender que transcorria al llarg de tot el tram. Així, s’ha dibuixat una llera sinusoide, en la qual s’han col·locat uns blocs de pedra als punts d’encreuament amb el sender per tal de facilitar el pas de vianants i protegir la zona natural de la llera.

A més de la recuperació morfològica de la llera del torrent, s’està portant a terme la plantació de més de 3.000 plantes autòctones de ribera, entre les quals cal destacar diverses espècies de joncs, penjolls, gatell, saulic, olivereta, menta, aloc, saüc, murtra i baladres, la gran majoria d’elles provinents d’agricultura ecològica.

L’aigua desbocada del 2018 va desfer la seva pròpia llera i va malmetre l’entorn. Ara completem el procés de regeneració d’aquest espai natural i de lleure tan proper al nucli urbà”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

El torrent del Mut constitueix un dels espais naturals més freqüentats per la ciutadania i, a través seu, transcorre un dels recorreguts de la xarxa d’itineraris (itinerari 04 – Can Fonollet).