Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament recorda la importància de portar els arbres de Nadal naturals a les deixalleries La correcta gestió d’aquests elements decoratius permet el seu reciclatge en compost i facilita el treball dels serveis de recollida de residus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament recorda la importància de portar els arbres de Nadal naturals a les deixalleries

La correcta gestió d’aquests elements decoratius permet el seu reciclatge en compost i facilita el treball dels serveis de recollida de residus

Deixalleria de Cova Solera.
Deixalleria de Cova Solera

Un any més, l’Ajuntament convida la ciutadania a desfer-se dels arbres de Nadal i altres elements decoratius naturals, com ara la molsa o les branques, portant-los a la deixalleria municipal de Cova Solera o a les deixalleries mòbils. Aquesta bona pràctica garanteix el reciclatge del verd de Nadal i, alhora, facilita el treball dels serveis de recollida de residus.

Cada cop són menys les persones que decoren les seves llars amb arbres naturals, la qual cosa ha ajudat a reduir sensiblement la generació d’aquests residus. Tot i això, encara és habitual trobar-se ornamentació nadalenca d’aquest tipus dins dels contenidors d’escombraries i especialment al seu voltant, fet que contribueix a l’embrutiment de la via pública i que dificulta la tasca de recollida dels residus.

Portar els arbres i la decoració nadalenca d’origen natural a les deixalleries possibilita que puguin ser reciclats en compost i que, per tant, tinguin una segona vida útil com a adob.

La deixalleria municipal, ubicada al polígon de Cova Solera (Av. Cova Solera, s/n), està equipada amb contenidors i recipients on es poden abocar residus especials de forma segregada, alguns dels quals es reutilitzen i altres s’envien a plantes de tractament per tal de gestionar-los de forma adient. El seu horari de funcionament és: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, els dissabtes de 9 a 15 h i els diumenges de 9 a 14 h. 

Pel que fa a les deixalleries mòbils, es tracta d’un servei gratuït que es proporciona a través de camions i que disposa de 75 punts de parada arreu de la ciutat. Cadascun d’aquests indrets està senyalitzat amb un pal informatiu on s’indica el dia i l’horari de recollida. El mapa complet dels punts de parada de les deixalleries mòbil, amb el seu horari de funcionament, es pot consultar al web de l’Ajuntament de Rubí.