Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou el debat sobre la imatge de la feminitat als mitjans de comunicació El taller, inclòs al programa d’actes del Dia Internacional de les Dones, ha comptat amb la participació d’una quarantena de persones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament promou el debat sobre la imatge de la feminitat als mitjans de comunicació

El taller, inclòs al programa d’actes del Dia Internacional de les Dones, ha comptat amb la participació d’una quarantena de persones

L’alcaldessa, acompanyada de la ponent, dirigint-se al públic (foto: Ajuntament – Lali Puig).
L’alcaldessa, acompanyada de la ponent, dirigint-se al públic (foto: Ajuntament – Lali Puig)

L’Ateneu Municipal ha acollit aquest dimarts a la tarda el taller Sexisme i mitjans audiovisuals. Quines imatges de la feminitat i la masculinitat difonen els mitjans de comunicació?. L’acte, programat amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2019, ha comptat amb l’assistència de prop d’una quarantena de persones, la majoria del sexe femení.

En el marc d’aquest espai de debat, dirigit per Blanca Álvarez, de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, s’han identificat i qüestionat els rols de gènere, les invisibilitzacions i desautoritzacions presents als continguts informatius, d’entreteniment i publicitaris que apareixen a la televisió, als diaris i a Internet i s’han posat en valor aquelles representacions que contribueixen a la difusió de pràctiques innovadores que deixen enrere els estereotips de gènere tradicionals.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha assistit al taller acompanyada de les regidores de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, i de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La primera edil de la ciutat ha explicat que “segurament és en el marc dels mitjans de comunicació audiovisuals on la imatge de la dona i de la feminitat ha estat més distorsionada, proposant un estereotip molt concret i molt tradicional. Per això pensem que aquest taller és molt interessant”. Ana María Martínez ha assegurat que “des de Rubí tenim clar que la celebració del dia de la Dona ha de tenir moments per a la festa i la diversió, però sense perdre de vista la possibilitat de reivindicar-nos com a col·lectiu i fer valer els nostres drets”.