Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament pressiona Fecsa Endesa perquè restableixi el subministrament elèctric als afectats per la ventada Al llarg d’aquest dijous es preveu que tots els rubinencs tornin a tenir llum i que no quedi cap carrer tallat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-pressiona-fecsa-endesa-perque-restableixi-el-subministrament-electric-als-afectats-per-la-ventada/@@images/image/preview

L’Ajuntament pressiona Fecsa Endesa perquè restableixi el subministrament elèctric als afectats per la ventada

Al llarg d’aquest dijous es preveu que tots els rubinencs tornin a tenir llum i que no quedi cap carrer tallat

Un arbre va caure al c/ Cabrera arran de la ventada i impedia la circulació per aquesta via.
Un arbre va caure al c/ Cabrera arran de la ventada i impedia la circulació per aquesta via

L’Ajuntament de Rubí segueix treballant intensament per tal de resoldre les diferents incidències derivades del temporal de vent d’aquest dimarts. Al llarg del dia d’avui es preveu restablir la circulació a tots aquells carrers on la caiguda d’arbres, branques i cablejat elèctric impedeix el pas dels vehicles. Paral·lelament, el Consistori també ha demanat a Fecsa Endesa que acceleri les tasques per restablir el subministrament elèctric a aquells veïns que a hores d’ara encara no tenen llum.

Segons ha explicat el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, “hem prioritzat les emergències per sobre de les urgències. La manca de fluid elèctric ha estat la incidència més important. Tot i que des de l’Ajuntament no ens podem responsabilitzar del restabliment del subministrament elèctric, hem tingut contacte permanent amb Fecsa Endesa per tal d’intentar accelerar aquest procés”. Segons ha informat Fecsa Endesa, en aquests moments hi ha un total de 76 abonats que no disposen de fluid elèctric ─al matí eren 229─. Els operaris de la companyia elèctrica estan treballant amb l’objectiu de resoldre-ho tot avui. També s’han habilitat tres grups electrògens per proporcionar electricitat a d’altres veïns que també s’havien quedat sense llum arran del temporal de vent.

En aquests moments, els esforços de l’Ajuntament se centren en retirar els arbres i branques que han caigut a la via pública i alliberar pes d’altres arbres que encara estan dempeus, per evitar-ne la seva caiguda.

L’Ajuntament ha publicat un ban on s’autoritza, de manera excepcional, la tala i/o retirada d’aquells arbres malmesos ubicats en propietats privades amb l’objectiu de garantir la seguretat de persones i béns. Per realitzar aquestes operacions, que ha de dur a terme el propietari de la finca privada, s’haurà de presentar una instància amb les dades personals del propietari i fotografies de la situació actual de l’arbre afectat. Un cop valorada la petició, els propietaris rebran l’autorització via telefònica per talar l’arbre. Posteriorment, els serveis tècnics realitzaran una visita d’inspecció per tancar l’expedient. Aquest procediment serà vàlid fins el 15 de març de 2015.

Des de dimarts, tècnics de l’Ajuntament es reuneixen diàriament amb el regidor Manuel Velasco per tal de coordinar totes les accions a realitzar per minimitzar les conseqüències del temporal de vent.

Aquest dijous a la tarda, Velasco es reuneix amb els presidents de les associacions de veïns de les urbanitzacions més afectades, entre elles Castellnou, Can Mir, Can Barceló i Vallès Park, per tal d’explicar-los les actuacions que està duent a terme el Consistori.

L’Ajuntament posa a disposició el telèfon municipal 93 588 70 00 per tal que els ciutadans puguin adreçar les incidències registrades. Per a qualsevol urgència, cal trucar al telèfon de la Policia Local, el 93 588 70 92.

El Consistori rubinenc ha descartat obrir una oficina d’atenció als damnificats per la ventada perquè, com ha explicat Velasco, “l’afectació del temporal de vent a Rubí ha estat molt localitzada, a diferència d’altres ciutats veïnes, on ha estat molt generalitzada. Un exemple d’això és que el mateix dimarts es van produir prop de 700 trucades al telèfon d’emergències 112 referents a Terrassa i només una setantena corresponents a Rubí”. Segons el regidor, “tenint en compte aquesta magnitud, hem considerat que no calia obrir una oficina específica, perquè amb els serveis tècnics ─l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, Policia Local i Protecció Civil─ ens hem vist capacitats per atendre aquests primers problemes que s’han registrat”.

Incidències registrades
Durant el temporal de dimarts es van registrar una setantena d’incidències. Concretament, una vintena de cases es van veure afectades per arbres caiguts a la seva finca. També es van registrar 4 vehicles amb arbres a sobre i la caiguda de 2 murs. Es van detectar 16 arbres que havien caigut sobre el cablejat elèctric i hi va haver mobiliari urbà afectat, com ara contenidors i senyals, entre d’altres. Per últim, una trentena de carrers van quedar tallats com a conseqüència de la presència d’arbres que impedien el pas dels vehicles.