Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament prepara una nova edició del programa Fem Ocupació per a Joves El consistori tornarà a apostar per aquest projecte amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral de joves aturats d’entre 18 i 29 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament prepara una nova edició del programa Fem Ocupació per a Joves

El consistori tornarà a apostar per aquest projecte amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral de joves aturats d’entre 18 i 29 anys

Sessió de treball del programa FOJ.
Sessió de treball del programa FOJ

El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí prepara una nova edició del programa Fem Ocupació per a Joves (FOJ), que té com a objectiu facilitar la inserció laboral de persones joves de 18 a 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència laboral. El consistori ha rebut 132.000 euros per posar en marxa aquesta iniciativa, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

El projecte Fem Ocupació per a Joves combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de 30 joves, principalment del municipi de Rubí, que estiguin a l’atur i que tinguin una formació d’ESO, batxillerat o un cicle de grau mig per reconduir. La particularitat d’aquesta acció és que es basa en una identificació i definició prèvia dels llocs de treball que les empreses necessiten cobrir, de manera que la formació s’ajusta als requeriments de la feina. Les companyies participants reben una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant un màxim de sis mesos.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha subratllat l’interès d’aquest programa: “A la passada edició, al voltant d’un 80% dels participants van trobar un lloc de feina de manera immediata. Es tracta, per tant, d’un bon recurs per frenar l’atur entre els joves, un dels col·lectius més vulnerables”. El responsable municipal també ha posat en valor “l’estreta relació que s’estableix entre la formació que s’imparteix i les necessitats reals de les empreses; un vincle imprescindible si volem millorar l’ocupabilitat a la nostra ciutat”.

El període d’execució del programa Fem Ocupació per a Joves és de 14 mesos, incloses les accions de prospecció i assessorament d’empreses. Les inscripcions per participar-hi es podran formalitzar a partir de l’11 de gener al Rubí+D. Els joves interessats han d’estar apuntats obligatòriament al Registre d’Informació de Garantia Juvenil. En el cas que no ho estiguin, poden adreçar-se al punt d’informació i assessorament ubicat al mateix Rubí+D, on se’ls ajudarà a inscriure’s al sistema i a determinar el seu objectiu laboral o formatiu.