Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament premia els valors en una nova edició dels Jocs Esportius Escolars Aquest curs, l’alumnat dels centres educatius de la ciutat té a la seva disposició més d’una desena de disciplines esportives per practicar en horari extraescolar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament premia els valors en una nova edició dels Jocs Esportius Escolars

Aquest curs, l’alumnat dels centres educatius de la ciutat té a la seva disposició més d’una desena de disciplines esportives per practicar en horari extraescolar

El regidor d’Esports, Juan López, acompanyat dels tècnics del servei.
El regidor d’Esports, Juan López, acompanyat dels tècnics del servei

Dissabte arrenca una nova edició dels Jocs Esportius Escolars, que organitza l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de prop d’una quinzena d’entitats esportives de la ciutat. Aquest curs, l’alumnat rubinenc podrà tornar a gaudir en horari extraescolar de més d’una desena de disciplines ─els infants de primària en el format de Jocs Esportius i els alumnes de secundària en el marc de les Lligues Esportives per a Joves─.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament aposta per un model d’esport escolar basat en els valors esportius i educatius. En el marc de la iniciativa En volem 5!, que es desenvolupa conjuntament amb el Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa, es promou una competició en què els infants i joves no només han de guanyar partits sinó també demostrar una actitud esportiva, que es premia amb 5 punts a la classificació. Els diferents agents implicats al joc s’encarreguen de decidir aquesta puntuació a partir de l’avaluació d’aspectes com el respecte de cada equip cap als tutors de joc (àrbitres) i les seves decisions, l’actitud pedagògica dels entrenadors, la puntualitat dels equips i  l’actitud de la grada, entre d’altres.

Com a novetat, el projecte s’aplicarà a totes les categories de la competició ─l’any passat es va desenvolupar només fins a la categoria infantil─ i hi haurà una única classificació que serà el resultat de la puntuació vinculada al resultat del partit i la puntuació de valors.

A la presentació de la nova edició dels Jocs Esportius Escolars, el regidor d’Esports, Juan López, ha declarat que “aquesta és una de les activitats que ens enorgulleixen com a ciutat i com a Ajuntament perquè, no només fomenta una activitat física saludable, sinó també una competició esportiva en què els valors, les actituds, la pedagogia, el respecte, el companyonia... són prioritaris”. En aquesta línia, el coordinador de l’Àmbit de Polítiques Culturals, Esports i Educació, Ismael Aguilera, ha destacat que, tot i que els valors són un element intrínsec de l’esport, el projecte En volem 5! els dóna la rellevància que mereixen: “Tothom que estigui treballant en formació ha de tenir clar que, no només fa una activitat esportiva de competició, sinó que fa una activitat esportiva de formació, i que els valors que formen part de la competició s’han de veure i treballar, perquè aquests valors es traspassen després a la vida quotidiana”.

Uns 1.300 alumnes participen cada any als Jocs Esportius Escolars practicant disciplines que van des dels grans clàssics, com el futbol o el bàsquet, a opcions tan originals com la dansa esportiva. Les famílies interessades en qualsevol de les activitats poden informar-se i formalitzar la inscripció al seu centre educatiu o bé a l’Oficina dels Jocs Escolars, situada a l’Escardívol.