Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un taller d’acompanyament a l’adolescència Aquesta iniciativa dels Serveis Socials municipals ofereix als nois i noies un espai segur perquè se sentin lliures i puguin relacionar-se de manera sana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa en marxa un taller d’acompanyament a l’adolescència

Aquesta iniciativa dels Serveis Socials municipals ofereix als nois i noies un espai segur perquè se sentin lliures i puguin relacionar-se de manera sana

Una part de les sessions s’han fet a la Torre Bassas (foto: Ajuntament de Rubí – Teresa Llordés).
Una part de les sessions s’han fet a la Torre Bassas (foto: Ajuntament de Rubí – Teresa Llordés)

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí han encetat un projecte pilot d’acompanyament a l’adolescència que busca facilitar als i a les joves un espai segur on relacionar-se de manera sana i sentir-se lliures per ser qui són. La proposta està subvencionada per la Diputació de Barcelona a través del seu Programa específic de benestar emocional per a la infància i l’adolescència.

L’adolescència és un moment de canvi i de transició en què la recerca de la pròpia identitat pren molta importància. Aquest nou projecte pretén acompanyar els i les joves amb respecte, des d’una mirada no-adultista, perquè visquin aquesta etapa amb la llibertat i seguretat necessàries. El nou taller ajuda els i les participants a mirar amb perspectiva allò que han après durant la infància de manera inconscient, amb l’objectiu que no es limitin a repetir patrons i puguin aprofitar el gran potencial d’aquesta etapa vital. Això s’aconsegueix proporcionant-los un espai segur, agradable i confidencial.

La primera edició del projecte ha finalitzat recentment i ha comptat amb la participació d’una desena d’adolescents que estudien 3r i 4t d’ESO i les seves famílies. Aquestes persones van ser seleccionades perquè estaven en seguiment de Serveis Socials o d’altres recursos del municipi, com ara centres educatius, la Consulta Adolescent dels centres d’atenció primària (CAP) o el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ).

El projecte s’ha desplegat en sessions de grup amb els i les adolescents i sessions de grup amb les seves famílies, així com mentories individuals. Les trobades s’han fet a l’Espai Jove Torre Bassas i a l’Ateneu, i han estat dirigides per una educadora social del Servei d’Atenció a l’Adolescència dels Serveis Socials, creador i impulsor de la iniciativa, i dues facilitadores de la Cooperativa Fil a l’Agulla.

L’Ajuntament té previst organitzar una nova edició d’aquest projecte d’acompanyament a l’adolescència a la tardor.

Objectius de Desenvolupament sostenible