Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa el cicle de xerrades “Talents amagats” per donar veu a les persones amb discapacitat La programació s’iniciarà el dilluns 23 de maig amb la sessió “Vivències a l’alta muntanya”, a càrrec d’Alejandro Rodríguez Cuevas, treballador de la Font del Ferro, i de Jordi Puig Pascual, president del Centre Excursionista de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa en marxa el cicle de xerrades “Talents amagats” per donar veu a les persones amb discapacitat

La programació s’iniciarà el dilluns 23 de maig amb la sessió “Vivències a l’alta muntanya”, a càrrec d’Alejandro Rodríguez Cuevas, treballador de la Font del Ferro, i de Jordi Puig Pascual, president del Centre Excursionista de Rubí

L’Alejandro Rodríguez Cuevas, després d’aconseguir un dels seus reptes a l’alta muntanya (foto cedida).
L’Alejandro Rodríguez Cuevas, després d’aconseguir un dels seus reptes a l’alta muntanya (foto cedida)

L’Ajuntament de Rubí impulsa Talents amagats, un nou cicle de xerrades pensat per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i posar de manifest que també poden tenir habilitats destacades. La programació s’iniciarà el proper dilluns 23 de maig amb la conferència Vivències a l’alta muntanya, impartida per Alejandro Rodríguez Cuevas, treballador de la Font del Ferro, i per Jordi Puig Pascual, president del Centre Excursionista de Rubí (CER).

Com ha explicat la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, el cicle Talents amagats parteix de la idea que “oferir un espai compartit d’escolta i intercanvi d’experiències a les persones amb diversitat funcional contribueix a empoderar-les, alhora que canvia la visió que té la ciutadania sobre les seves capacitats. Tenim el convenciment que les xerrades que hem preparat sorprendran molta gent”. Totes les conferències comptaran amb la participació d’una persona amb discapacitat que compti amb alguna habilitat o capacitat destacable i, puntualment, d’un segon ponent que pugui aportar coneixements sobre el tema, amb l’objectiu de concloure que tenir una discapacitat no sempre significa tenir una limitació.

El cicle arrencarà amb una periodicitat mensual. La primera xerrada, Vivències a l’alta muntanya, es farà el dilluns 23 de maig a les 18 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. En ella, el treballador del Centre Especial de Treball de la Font del Ferro Alejandro Rodríguez Cuevas, de 28 anys, exposarà la seva experiència a l’alta muntanya i tots els reptes que ha assolit. L’acompanyarà Jordi Puig Pascual, president del Centre Excursionista de Rubí, que parlarà dels valors vinculats al muntanyisme. Les persones interessades a assistir a la conferència, s’hi han d’inscriure gratuïtament adreçant un correu a oadf@ajrubi.cat.

La següent xerrada tindrà lloc al juny, en un dia encara per determinar, sota el títol Lliure per poder decidir! El protagonista en serà una persona membre de l’Associació DAUS, que explicarà totes les fites assolides en l’àmbit dels estudis, amb diversos cicles formatius superats, i com ha acabat vinculant-se de manera voluntària a entitats de caràcter social.

Objectius de Desenvolupament sostenible