Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania 65 parcel·les per a l’autoconsum als horts municipals de Cova Solera Del 22 de juny al 13 de juliol, les persones interessades poden presentar una sol·licitud a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del Centre o de Les Torres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania 65 parcel·les per a l’autoconsum als horts municipals de Cova Solera

Del 22 de juny al 13 de juliol, les persones interessades poden presentar una sol·licitud a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del Centre o de Les Torres

Els horts municipals estan ubicats a Cova Solera, al costat de la deixalleria, i  tenen una parada del bus urbà just a l’entrada de l’equipament.
Els horts municipals estan ubicats a Cova Solera, al costat de la deixalleria, i tenen una parada del bus urbà just a l’entrada de l’equipament

Aquest divendres s’obre el termini per a sol·licitar l’atorgament d’una autorització per a poder utilitzar una de les parcel·les dels horts municipals de Cova Solera per a l’autoconsum. En total, l’Ajuntament ofereix 65 permisos de 3 anys de durada, adreçats a diferents col·lectius de la ciutat.

Concretament, s’atorgaran 2 autoritzacions per a entitats, que hauran d’adjuntar un projecte a la sol·licitud, i 63 més per persones físiques amb els següents perfils: persones derivades dels Serveis socials de l’Ajuntament (16), pensionistes (16), persones aturades de llarga durada ─1 any o més a l’atur─ (16) i altres persones interessades que no pertanyin a cap d’aquests col·lectius (15).

El termini per a poder lliurar les sol·licituds, que s’han de presentar a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania del Centre o de Les Torres, finalitzarà el proper 13 de juliol. Si la demanda excedeix l’oferta es realitzarà un sorteig.

L’autorització tindrà una vigència de 3 anys i comportarà poder utilitzar 39  dins una parcel·la de 270 m², de forma individual o col·laborativa amb altres usuaris, d'acord amb els objectius del programa d'Horts municipals, podeu consultar el Decret de creació i el Pla funcional. A més, es disposarà d’1 m³/m² anual d’aigua (si se supera aquest consum d’aigua s’haurà de pagar). Les persones beneficiàries hauran d’abonar la corresponent taxa municipal, que ascendeix a 57,9 €/any, tot i que existeixen diverses bonificacions. Els usuaris i usuàries disposaran de taquilles personals i lavabos. Els horts municipals són ecològics. Per tant, les persones que no tinguin coneixements en aquesta matèria hauran de fer un curs.

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha parlat dels objectius que persegueix el projecte d’horts urbans: “D’una banda, treballem en l’àmbit de l’agricultura ocupacional, oferint una activitat d’oci que millori el benestar personal de rubinencs a l’atur o en risc d’exclusió. I, de l’altra, fomentem l’agricultura ecològica, buscant la producció per a l’autoconsum de verdures ecològiques produïdes a la mateixa ciutat”. Aquest projecte, com ha recordat el regidor, dona resposta a una reiterada petició ciutadana que va obtenir la llum verda del Ple municipal el desembre de 2015.

L’horari d’obertura dels horts és de dilluns a diumenge de 8 a 18 h a l’hivern, i de 7 a 21 h a l’estiu.