Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza dos casals d’estiu durant aquest mes d’agost Les activitats previstes tenen per objectiu garantir l’alimentació bàsica dels infants durant les vacances alhora que se’ls ofereix una alternativa d’oci https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament organitza dos casals d’estiu durant aquest mes d’agost

Les activitats previstes tenen per objectiu garantir l’alimentació bàsica dels infants durant les vacances alhora que se’ls ofereix una alternativa d’oci

Un dels objectius dels casals és garantir un àpat complet al dia als infants.
Un dels objectius dels casals és garantir un àpat complet al dia als infants

L’Ajuntament de Rubí torna a oferir a partir d’aquest dilluns, 1 d’agost, tot un seguit d’accions amb l’objectiu que els infants de famílies en situació de precarietat econòmica tinguin resoltes les necessitats bàsiques d’alimentació durant les vacances estivals. Amb aquestes mesures, es busca donar resposta a aquells nens i nenes que, amb la finalització del curs, ja no poden disposar de l’habitual servei de menjador escolar, alhora que se’ls ofereix una alternativa de lleure i educativa per a aquest període.

Seguint la línia encetada ara fa dos anys, el consistori sufraga dos casals a partir d’aquest dilluns amb una oferta total de 120 places. El primer el gestiona l’entitat ASAV a l’Escola 25 de Setembre entre l’1 i el 31 d’agost, en horari de 9 a 17 h, i s’adreça a nens i nenes de 4 a 13 anys. De les 80 places disponibles, 55 estan becades per l’Ajuntament i s’ompliran amb infants derivats des dels Serveis Socials municipals.

D’altra banda, l’entitat Compartir-Grup Social Marista torna a gestionar un casal subvencionat a l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer, de l’1 al 31 d’agost en horari de 9 a 15 h. En aquest cas, les 40 places que s’ofereixen estan destinades a infants de 4 a 13 anys de famílies ateses pels Serveis Socials.

Els dos casals que s’ofereixen enguany contemplen activitats lúdiques i servei de menjador. L’Ajuntament hi ha destinat una partida econòmica de 35.943,53 €.

A més, com ja ve sent habitual, el consistori ha becat una part de les places dels casals ordinaris del juliol, organitzats per les AMPA de les diferents escoles, amb l’objectiu que les famílies amb dificultats econòmiques també hi poguessin accedir.

Els destinataris d’aquests casals són famílies que, durant el curs escolar, són beneficiàries dels ajuts de menjador escolar a causa de la seva situació econòmica desfavorable. De cara al curs 2016-2017, s’han registrat un total de 1.556 sol·licituds per optar a aquestes beques, enfront de les 1.531 de la convocatòria anterior. Durant el període 2015-2016, l’Ajuntament va destinar a aquests ajuts 546.440,25 €, que van servir per completar els 404.978 € aportats per la Generalitat a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental.