Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza aquest dimecres una xerrada sobre el Trastorn de l’Espectre Autista La conferència, impartida per l’equip del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Rubí, s’emmarca en la recent commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-organitza-aquest-dimecres-una-xerrada-sobre-el-trastorn-de-l2019espectre-autista/@@images/image/preview

L’Ajuntament organitza aquest dimecres una xerrada sobre el Trastorn de l’Espectre Autista

La conferència, impartida per l’equip del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Rubí, s’emmarca en la recent commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme
Detall de la campanya de la Confederación Autismo España.
Detall de la campanya de la Confederación Autismo España

L’Ateneu Municipal acollirà aquest dimecres 26 d’abril a partir de les 18 h una xerrada informativa sobre el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) organitzada per l’Ajuntament. La conferència s’emmarca en la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que va tenir lloc el passat 2 d’abril.

La xerrada es dividirà en una part informativa a càrrec de l’equip del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Rubí i una altra dedicada a l’intercanvi d’experiències per part de les persones assistents.

El 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme per posar de relleu la necessitat de millorar la qualitat de vida dels nens i nenes autistes, amb l’objectiu que puguin tenir una vida plena i digna.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha commemorat aquesta data il·luminant de blau l’edifici consistorial amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i expressar un missatge d’inclusió, tolerància i respecte en relació a l’autisme.

Es calcula que aquest trastorn afecta 1 de cada 100 infants que neixen a Europa, i que a l’estat espanyol hi ha més de 450.000 persones que el pateixen. El Trastorn de l’Espectre Autista, d’origen neurobiològic, acompanya la persona al llarg de tota la seva vida i es presenta de forma diferent en cada cas. Aquesta simptomatologia diversa obliga a abordar aquesta afecció de forma coordinada des de diferents vessants: educatiu, pediàtric, psicològic i neurològic.