Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs i rubinenques podran demanar ajudes per a la pràctica esportiva properament Les subvencions s’adrecen a infants i joves de Rubí d’entre 4 i 18 anys que practiquen un esport federat, activitats d’inclusió o que participen als Jocs Esportius Escolars https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs i rubinenques podran demanar ajudes per a la pràctica esportiva properament

Les subvencions s’adrecen a infants i joves de Rubí d’entre 4 i 18 anys que practiquen un esport federat, activitats d’inclusió o que participen als Jocs Esportius Escolars

La subvenció màxima a atorgar per sol·licitud serà de 525 euros (foto: Ajuntament).
La subvenció màxima a atorgar per sol·licitud serà de 525 euros (foto: Ajuntament)

Els rubinencs i les rubinenques podran accedir en breu a la nova convocatòria de subvencions per a la pràctica de l’esport federat, les extraescolars vinculades als Jocs Esportius Escolars i les activitats esportives d’inclusió corresponents a la temporada 2018-2019. Aquests ajuts estan adreçats a infants i joves de 4 a 18 anys de la ciutat que realitzen activitats esportives a través d’entitats o d’associacions de mares i pares (AMPA) de Rubí o d’altres ciutats, en cas que no hi hagi oferta esportiva d’aquella disciplina concreta al municipi.

Enguany es manté el topall que es va determinar l’any passat, amb un màxim de 525 euros per sol·licitud, amb l’objectiu que no hi hagi desequilibris entre disciplines. A la convocatòria s’especifiquen els diferents conceptes subvencionables: les quotes d’inscripció i les quotes mensuals o anuals de participació, la llicència esportiva, la revisió mèdica i les despeses de roba esportiva ─aquestes últimes subvencionables fins a un màxim de 125 euros─. Les  beques esportives d’aquesta temporada estan dotades amb una partida pressupostària de 120.000 euros.

Com en les temporades anteriors, la concessió dels ajuts es farà segons la renda anual de la unitat familiar. La quantia concreta dependrà d’un sistema de gradació. En funció del nivell de renda, s’establirà el percentatge d’ajut que li correspondrà a la família sol·licitant. En el cas de les activitats d’inclusió, els percentatges de la subvenció s’incrementen un 5% per a aquelles famílies que tinguin dret a rebre un ajut parcial.

El termini per presentar les sol·licituds s’obrirà en els propers dies i es comunicarà a través de les entitats, les AMPA i les xarxes socials municipals. Les famílies disposaran de 15 dies hàbils per poder formalitzar la demanda a través de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

A la convocatòria 2017-2018 es van rebre 398 sol·licituds corresponents a diferents disciplines esportives, 319 de les quals van reunir tots els requisits per ser acceptades. En total, l’Ajuntament va concedir 115.843,54 euros en ajudes.