Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix recursos a la ciutadania per promoure una tinença responsable d’animals de companyia El consistori habilitarà dues carpes informatives els dissabtes al matí i organitzarà tallers per millorar el vincle entre propietari i mascota https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix recursos a la ciutadania per promoure una tinença responsable d’animals de companyia

El consistori habilitarà dues carpes informatives els dissabtes al matí i organitzarà tallers per millorar el vincle entre propietari i mascota

Imatge de la nova campanya de tinença responsable d’animals de companyia.
Imatge de la nova campanya de tinença responsable d’animals de companyia

L’Ajuntament de Rubí engega aquest dissabte una campanya per fomentar la tinença responsable d’animals de companyia. El projecte s’emmarca en la iniciativa ‘Siguem cívics’ que l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat recentment per incrementar el civisme a la ciutat. Un dels atractius de la campanya són les sessions per aprendre a millorar el vincle entre propietari i animal, que es duran a terme durant 10 dissabtes a diferents punts de la ciutat.

Els animals de companyia proporcionen molts beneficis als seus propietaris, però tenir-ne un també exigeix complir un seguit de compromisos, tant amb l’animal com amb la societat. Aquesta doble responsabilitat és el que es coneix per tinença responsable.

Des de l’Ajuntament volem fomentar la tinença responsable d’animals de companyia per garantir que les mascotes estiguin ben cuidades i que, a la vegada, no suposin cap molèstia ni perjudici per la resta de rubinencs i rubinenques”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez. “Per fer-ho, posem a l’abast de tots els propietaris d’animals informació pràctica i, a més, els oferim uns tallers per millorar el vincle amb el seu animal. Hem plantejat una campanya en positiu, per reforçar la conscienciació que ja tenen molts propietaris d’animals”. Martínez, però, ha recordat que segueix vigent la campanya #recullolacaca, que incideix en un dels aspectes més desagradables de la tinença irresponsable d’animals: no recollir els excrements de gos de l’espai públic. “Seguirem vetllant perquè els propietaris d’aquests animals retirin aquestes deposicions del carrer”, ha assegurat l'alcaldessa.

Accions de la campanya
La campanya sobre tinença responsable d’animals té un doble objectiu. D’una banda, conscienciar la ciutadania sobre els seus drets i deures com a propietaris d’un animal de companyia i, de l’altra, contribuir al benestar d’aquests animals.

Per aconseguir aquests objectius s’han plantejat diferents accions, que arrenquen aquest mateix dissabte. L’Ajuntament instal·larà dues carpes a diferents espais de la ciutat (els dissabtes d’11 a 14 h), on la ciutadania podrà trobar informació diversa sobre la tinença responsable d’animals: des de tríptics sobre els seus drets i obligacions fins a fulletons sobre les zones d’esbarjo per a gossos, la seva ubicació, horari i normes d’ús. Els propietaris de mascotes que s’acostin a aquests estands a demanar informació també rebran un kit d’higiene animal, format per un dispensador de bosses per poder recollir correctament les deposicions dels gossos a l’espai públic i una ampolla per esbandir l’orina.  

Cada dissabte, en una d’aquestes carpes (podeu consultar les ubicacions en aquest enllaç), es realitzarà un taller gratuït per millorar el vincle entre propietari i gos. Els encarregats de conduir aquestes sessions, que es realitzaran entre les 12 i les 13.30 h, seran els etòlegs d’ETHObalance. Els tallers constaran de dues parts, una teòrica i l’altra pràctica.

A banda de la vessant més ciutadana, la campanya també inclou activitats a les escoles. Així, s’han organitzat recursos educatius per a l’alumnat de primària i secundària. Pels més petits s’oferirà l’activitat Vull una mascota!, sobre l’adquisició d’un animal, les cures i atencions que necessita; mentre que pels alumnes més grans s’oferirà la sessió Conviure amb els animals, on es tractarà el benestar dels animals de companyia i els seus drets. 

La campanya també serà visible a les xarxes socials.