Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix per primera vegada als alumnes de primària un taller d’higiene postural Infants de 1r, 3r i 5è de l’Escola Pau Casals aprendran a prevenir postures inadequades mitjançant divertits jocs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament ofereix per primera vegada als alumnes de primària un taller d’higiene postural

Infants de 1r, 3r i 5è de l’Escola Pau Casals aprendran a prevenir postures inadequades mitjançant divertits jocs

El taller vol millorar la higiene postural.
El taller vol millorar la higiene postural

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament oferirà aquesta setmana un nou taller d’higiene postural adreçat als alumnes de primària. Les sessions, impartides per monitors de l’assessoria sanitària Adapta, es faran entre dimecres i dijous a l’Escola Pau Casals, amb la participació d’un total de 142 infants de 1r, 3r i 5è de primària.

El taller té com a objectiu que els nens i nenes coneguin les normes d’higiene postural bàsiques i aprenguin a aplicar-les a les activitats de la vida diària, i que sàpiguen prevenir els mals hàbits posturals i reforçar-ne els saludables des de ben petits.

Aquestes qüestions es treballen a través de jocs adaptats a l’edat dels alumnes. Així, els infants de cicle inicial (1r i 2n de primària) participen a l’activitat L’auca de la Motxi, mitjançant la qual aprenen conceptes d’higiene postural que després utilitzen per construir una auca gegant. Per als alumnes de cicle mitjà (3r i 4t de primària), s’organitza El joc de la Motxi, un joc de caselles gegants en què els alumnes han d’anar superant proves al voltant del tema de la higiene postural. En darrer terme, els nens i nenes de cicle superior (5è i 6è de primària) aprenen aquests mateixos conceptes elaborant de manera conjunta El còmic de la Motxi.

El taller d’higiene postural, inclòs per primer cop al Programa de prevenció de malalties del Servei de Salut Pública, es realitza amb la col·laboració del Servei d’Educació i de la Diputació de Barcelona. L’Escola Pau Casals ha estat el primer centre de Rubí a sol·licitar-lo.