Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix eines a la ciutadania per fer les seves bústies sostenibles Amb l’objectiu de reduir la fracció paper que es produeix amb la publicitat comercial no desitjada, el Consistori reparteix uns adhesius per indicar que no es vol rebre aquest tipus de material https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix eines a la ciutadania per fer les seves bústies sostenibles

Amb l’objectiu de reduir la fracció paper que es produeix amb la publicitat comercial no desitjada, el Consistori reparteix uns adhesius per indicar que no es vol rebre aquest tipus de material

Sovint, la publicitat comercial no desitjada va directament de la bústia a les escombraries (foto: Ajuntament de Rubí).
Sovint, la publicitat comercial no desitjada va directament de la bústia a les escombraries (foto: Ajuntament de Rubí)

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament ha engegat una campanya per evitar la publicitat comercial no desitjada a les llars de la ciutat i, d’aquesta manera, contribuir a reduir la fracció paper que es genera amb aquest tipus de publicitat. Les persones que no vulguin rebre aquest material a la bústia de casa, poden recollir l'adhesiu Publicitat comercial NO, gràcies! i informar a les empreses que en distribueixen que la seva bústia és sostenible i volen prevenir aquest residu.

Un 20% dels residus de paper i cartró corresponen a la publicitat rebuda a les llars. Això vol dir que cada habitatge pot arribar a rebre 2,82 kg l’any de publicitat impresa, sovint no nominal ni desitjada, que va directa de la bústia a les escombraries.

En el cas dels mitjans telefònics o de publicitat nominal, existeixen mecanismes que permeten donar-se de baixa o restringir l’accés a les dades personals. "Quan es tracta de publicitat no nominal, apel·lem al respecte del comerciant, però els veïns i veïnes poden indicar el desig de no rebre aquestes comunicacions advertint-ho a les bústies o portes. És un dret recollit a la llei i reforçat a la nova ordenança de residus de Rubí, per això hem decidit realitzar aquesta campanya", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz. "L’objectiu és reduir la publicitat comercial no desitjada a les llars, fet que contribuirà a reduir la fracció paper que es genera amb aquest tipus de bustiades massives. Volem donar eines a la ciutadania per visibilitzar la seva posició sostenible davant d’aquesta problemàtica".

Amb l’ús d’adhesius a les bústies i/o cartells als portals, tenint en compte campanyes realitzades a d’altres municipis, s’estima una reducció d’entre el 10 i el 20% de publicitat no desitjada. 

Els adhesius es poden aconseguir de forma gratuïta a l’Ateneu Municipal, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, a l’edifici consistorial, a la deixalleria de Cova Solera, a la deixalleria mòbil, al Complex Cultural L’Escardívol, al Rubí Forma, a l’OAC Centre i a l’OAC Les Torres.