Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament millora l’accessibilitat a quatre parades de l’autobús urbà de la ciutat El Consistori ha instal·lat quatre marquesines i dues plataformes a les parades Doctor Ferran, Agricultura, Rodalies i Països Catalans https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament millora l’accessibilitat a quatre parades de l’autobús urbà de la ciutat

El Consistori ha instal·lat quatre marquesines i dues plataformes a les parades Doctor Ferran, Agricultura, Rodalies i Països Catalans

La parada Rodalies és una de les quatre ubicacions on s’han instal•lat marquesines (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La parada Rodalies és una de les quatre ubicacions on s’han instal•lat marquesines (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El servei de Mobilitat de l’Ajuntament ha impulsat la instal·lació de quatre marquesines i de dues plataformes a quatre parades d’autobús de la ciutat. L’actuació, que té per objectiu millorar l’accessibilitat, ja està completament executada.

Les marquesines s’han ubicat a les següents parades ─a les dues últimes també s’hi han disposat plataformes─:

  • Parada Dr. Ferran, situada al passeig de Les Torres, 64 (línies 2, 4 i 5)
  • Parada Agricultura, emplaçada a l’avinguda de l’Estatut, 41 (línia 4)
  • Parada Rodalies Renfe, ubicada al passeig de Les Torres, 112 (línia 2)
  • Parada Països Catalans, al carrer del Doctor Ferran, 22 (línies 4 i 5)

Les parades han continuat en servei durant l’execució dels treballs.

El Consistori està treballant per fer de Rubí una ciutat plenament accessible. "Recentment hem aprovat els apartats dedicats a la via pública i als edificis municipals del Pla d’accessibilitat de Rubí, fet que suposa el compromís d’aquest govern de vetllar per l’accessibilitat al municipi i de treballar per assolir la progressiva transformació de la ciutat en accessible", ha explicat el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz.

Les marquesines protegeixen les persones usuàries del servei d’autobús urbà de les inclemències meteorològiques i possibiliten que puguin seure mentre esperen l’arribada del comboi. Pel que fa a les plataformes, són un element urbà necessari en aquelles parades de transport públic que presenten dificultats a l’hora de pujar i baixar del bus, ja sigui perquè la vorera és estreta o perquè la parada està ubicada al carril de circulació adossat a la vorera ocupada per aparcament de vehicles. Amb la construcció de plataformes, s’evita la maniobra de l’autobús per apropar-se a la vorera, millorant la rapidesa i la seguretat d’entrada i sortida dels viatgers.

Imatges relacionades

A la parada Països Catalans també s'hi ha ubicat una plataforma (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
A la parada Països Catalans també s'hi ha ubicat una plataforma (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)