Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament millora el paviment de la calçada i les voreres de l’eix avinguda Barcelona – passeig Francesc Macià Les obres, incloses al Pla d’inversions, s’iniciaran aquest dilluns i comportaran diverses afectacions viàries https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament millora el paviment de la calçada i les voreres de l’eix avinguda Barcelona – passeig Francesc Macià

Les obres, incloses al Pla d’inversions, s’iniciaran aquest dilluns i comportaran diverses afectacions viàries

Les obres s’iniciaran al tram més proper a pl. Catalunya (foto: Ajuntament).
Les obres s’iniciaran al tram més proper a pl. Catalunya (foto: Ajuntament)

Aquest dilluns arrenquen les obres de millora de l’avinguda de Barcelona i el passeig Francesc Macià, en el tram comprès entre el carrer General Prim i la plaça Catalunya. Els treballs s’executaran en diverses fases amb l’objectiu de minimitzar els seus efectes sobre la ciutadania i els comerços de la zona.

Els darrers anys, l’Ajuntament ha treballat per consolidar l’illa de vianants de la ciutat amb l’objectiu de disposar d’un entorn urbà de qualitat, accessible, segur i sostenible. L’eix av. Barcelona – ps. Francesc Macià va ser el primer que es va vianantitzar ara fa una dècada. Posteriorment, la zona amb prioritat de pas per als vianants s’ha anat ampliant, fins a abastar l’actual illa.

Durant els últims anys s’han anat fent petites millores en aquests carrers i ara, a partir de dilluns, es reasfaltaran l’av. Barcelona i el ps. Francesc Macià. Les obres permetran reparar les patologies que presenta tant la calçada com les voreres i eliminar aquells elements urbans obsolets i fora de servei. Les actuacions seran de tres tipus:

Actuacions puntuals a la calçada. Aquests treballs tenen una durada prevista de 15 dies. Mentre s’executin els treballs es preveuen les següents afectacions:

  • Quan s’actuï a ps. Francesc Macià entre c. Montserrat i pl. Catalunya no es permetrà l’accés als guals existents en aquest tram. Els vehicles que disposin d’autorització per circular per aquesta zona hauran de sortir de l’illa pel c. Montserrat. Els vehicles comercials que hagin de fer ús de la càrrega i descàrrega hauran de sortir pel c. Montserrat o entrar pel c. Doctor Robert. Aquesta fase té una durada prevista de tres dies.
  • Mentre es duguin a terme els treballs al tram entre els carrers Llobateres i Montserrat, previsiblement durant dues setmanes, no es permetrà l’accés als guals existents en aquesta zona. Les persones que disposin d’una plaça d’aparcament al tram entre el c. Montserrat i pl. Catalunya hauran d’accedir-hi pels carrers Riera i Montserrat. Pel que fa als rubinencs i rubinenques autoritzats a fer ús de les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda existents en aquest tram, caldrà que accedeixin pels c. Sant Miquel, Riera o Montserrat i que surtin pel c. Nou ─s’habilitarà un cul-de-sac al c. Montserrat, amb doble sentit de circulació temporal─. La càrrega i descàrrega quedarà habilitada als carrers Maximí Fornés i Pere Esmendia.
  • Quan s’actuï a l’av. Barcelona entre els carrers Cervantes i Llobateres, fase que s’allargarà uns 5 dies, no es permetrà l’accés als guals existents en aquest tram. Les persones que disposin d’una plaça d’aparcament situada entre el c. Llobateres i la pl. Catalunya hauran d’entrar per Llobateres i girar en direcció a l’av. Barcelona. Els vehicles comercials que provinguin del c. Cervantes s’hauran de desviar pel c. Cal Príncep, mentre que els que arribin per la rambleta de Joan Miró hauran de pujar pel c. Prim. Als comerços ubicats entre els carrers Prim i Llobateres se’ls recomana fer la càrrega i descàrrega davant del restaurant Cal Gori o bé al c. Maximí Fornés.

Actuació general d’asfaltatge. Aquestes tasques tenen una durada prevista d’una setmana. Els treballs s’iniciaran a la confluència entre l’av. Barcelona i el c. Prim i aniran avançant fins a pl. Catalunya. Les tasques començaran cada dia cap a les 11 h del matí, amb l’objectiu de no interferir en l’horari de càrrega i descàrrega matinal. Unes tanques mòbils, juntament amb persones de l’obra, aniran advertint els conductors de les diferents restriccions de trànsit temporals. En aquest cas, a diferència de les tasques d’adequació de llambordes, els treballs sí que afectaran les cruïlles. A la nit, i fins les 11 h del dia següent, el trànsit quedarà obert per als vehicles autoritzats.

Actuacions puntuals a les voreres. Aquests treballs no comportaran talls de trànsit, tot i que, de manera puntual, algunes terrasses o entrades a comerços es podran veure afectats. Aquesta fase té una durada prevista de 15 dies.