Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament millorarà el carrer Cal Gerrer per afavorir l’accessibilitat de vianants i vehicles a la zona del Mercat Les obres, que s’allargaran uns tres mesos, permetran ampliar les voreres, reparar la calçada i dur a terme actuacions a la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament millorarà el carrer Cal Gerrer per afavorir l’accessibilitat de vianants i vehicles a la zona del Mercat

Les obres, que s’allargaran uns tres mesos, permetran ampliar les voreres, reparar la calçada i dur a terme actuacions a la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua

L’actuació es durà a terme a tot el c. Cal Gerrer, tant al tram entre Cervantes i Llobateras ─a la foto─ com al comprès entre Llobateras i Magí Ramentol.
L’actuació es durà a terme a tot el c. Cal Gerrer, tant al tram entre Cervantes i Llobateras ─a la foto─ com al comprès entre Llobateras i Magí Ramentol

L’Ajuntament de Rubí reurbanitzarà properament el carrer de Cal Gerrer des del seu inici, a la cruïlla amb el c. Cervantes, fins a la part final, a l’encreuament amb el c. Magí Ramentol. L’objectiu del consistori és ampliar les voreres d’aquesta via per fer-les més transitables pels vianants i, alhora, reparar el ferm de la calçada, molt malmès pel pas dels vehicles. Prèviament, i aprofitant que es duu a terme aquesta actuació, SOREA ─l’empresa gestora de la xarxa de sanejament municipal─ executarà millores tant al clavegueram com a la xarxa d’abastament d’aigua potable.

La nostra intenció és ampliar i fer més practicables les voreres que condueixen al Mercat Municipal, amb l’objectiu d’afavorir l’accés peatonal a aquesta instal·lació. Pensem que, diàriament, molts rubinencs i rubinenques visiten aquest equipament per a fer-hi les seves compres i cal que els accessos estiguin ben habilitats”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas. La primera tinenta d’alcaldia ha afegit que “a banda del carrer Cal Gerrer, també tenim previst dur a terme millores pel que fa a l’accessibilitat i a la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua potable a d’altres vies d’aquesta zona, com ara els carrers Magallanes, Lluís Ribas, General Prim o Bartrina, entre d’altres. Aquesta és una zona que necessitava una remodelació”.

Les obres a Cal Gerrer, que és previst que tinguin una durada total d’uns tres mesos, es dividiran en dues fases. La primera s’iniciarà la tercera setmana del mes d’abril al tram comprès entre els carrers Cervantes i Llobateras, mentre que la segona se centrarà en el tram entre els carrers Llobateras i Magí Ramentol.

Actuacions de millora
Pel que fa al clavegueram, SOREA construirà una xarxa separativa de sanejament per a la recollida de les aigües pluvials superficials amb nous embornals i pous, ja que actualment el sistema de clavegueram d’aquest carrer està format per una xarxa unitària que discorre a molta fondària ─a més de 5 metres de profunditat─, fet que fa molt difícil el seu manteniment i el dels embornals. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 198.722,60 euros.

En el cas de la xarxa d’abastament d’aigua potable, se substituiran les canonades actuals de fibrociment i PVC per noves conduccions de fosa dúctil d’un diàmetre equivalent ─amb un pressupost de 41.870,58 euros─, amb l’objectiu de reduir els problemes que presenten les canonades d’aquests materials.

D’altra banda, les obres de reurbanització consistiran en ampliar les voreres fins a un mínim de 2 metres d’amplada ─actualment, les voreres tenen una amplada variable segons els diferents trams, amb un mínim d’1 metre i un màxim de 2 metres─, així com reparar el ferm de la calçada, que actualment està en mal estat com a conseqüència del trànsit de vehicles. A tots dos trams de carrer ─entre Cervantes i Llobateras i entre Llobateras i Magí Ramentol─ es mantindrà una de les línies d’estacionament que hi ha actualment. L’altra línia s’eliminarà amb l’objectiu que les voreres tinguin una amplada suficient per ser accessibles. Aquesta actuació, que ha estat adjudicada a l’empresa Bigas Grup, compta amb un pressupost de 162.158,49 euros i una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobreix la totalitat del cost de l’obra.

Afectacions de trànsit
Durant l’execució d’aquestes obres, la mobilitat a la zona es veurà afectada. Mentre es duguin a terme els treballs al primer tram, es tallarà la circulació al c. Cal Gerrer entre Cervantes i Llobateras. Els vehicles s’hauran de desviar pel c. García Lorca, itinerari alternatiu que estarà degudament senyalitzat. Posteriorment, durant l’execució de la segona fase, no es podrà circular pel tram del c. Cal Gerrer entre Llobateras i Magí Ramentol i els vehicles hauran de circular pels carrers García Lorca i Magí Ramentol. L’accés al pàrquing del Mercat es farà a través dels carrers Lluís Ribas i Llobateras ─aquest últim canviarà de sentit mentre durin els treballs─. Tot i que l’autobús urbà s’haurà d’adaptar a aquestes afectacions de trànsit, les parades i les freqüències de pas no patiran cap canvi.

Els contenidors de recollida d’escombraries també canviaran temporalment d’ubicació. Així, els que estan situats a la cruïlla entre els carrers Cal Gerrer i Llobateras es desplaçaran fins a l’entrada del passatge Llobateras.

L’Ajuntament ha convocat una reunió informativa amb els veïns i comerciants de la zona, així com amb l’Associació d’Adjudicataris del Mercat, amb l’objectiu d’explicar-los el contingut d’aquestes obres i les afectacions relacionades amb la mobilitat que se’n desprendran.