Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament manté la seva aposta pels valors a la nova edició dels Jocs Esportius Escolars La iniciativa, organitzada amb la col·laboració de prop d’una quinzena d’entitats esportives, ofereix a l’alumnat la possibilitat de practicar més d’una desena de disciplines https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament manté la seva aposta pels valors a la nova edició dels Jocs Esportius Escolars

La iniciativa, organitzada amb la col·laboració de prop d’una quinzena d’entitats esportives, ofereix a l’alumnat la possibilitat de practicar més d’una desena de disciplines

Els Jocs Esportius Escolars compten amb una quinzena de disciplines, entre elles l’hoquei línia.
Els Jocs Esportius Escolars compten amb una quinzena de disciplines, entre elles l’hoquei línia

L’Ajuntament de Rubí ha obert les inscripcions per als Jocs Esportius Escolars 2017-2018, que organitza amb la col·laboració de prop d’una quinzena d’entitats esportives de la ciutat. Aquest curs, l’alumnat rubinenc podrà tornar a gaudir en horari extraescolar de més d’una desena de disciplines ─els infants de primària en el format de Jocs Esportius i els alumnes de secundària en el marc de les Lligues Esportives per a Joves─.

En aquesta nova edició, l’Ajuntament torna a apostar per un model d’esport escolar basat en els valors esportius i educatius. Així, a través de la iniciativa En volem 5!, que es desenvolupa conjuntament amb el Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa, promou una competició en què els infants i joves no només han de guanyar partits sinó també demostrar una actitud esportiva, que es premia amb 5 punts a la classificació. “Aquesta temporada reeditem el projecte En volem cinc!, que premia els valors fent que aquests sumin a les classificacions. La nostra intenció és consolidar aquest projecte, després de dues temporades en marxa”, ha explicat el regidor d’Esports, Juan López.

Els diferents agents implicats al joc s’encarreguen de decidir aquesta puntuació a partir de l’avaluació d’aspectes com el respecte de cada equip cap als tutors de joc ─àrbitres─ i les seves decisions, l’actitud pedagògica dels entrenadors, la puntualitat dels equips i  l’actitud de la grada, entre d’altres.

El projecte En volem 5! s’aplicarà a totes les categories de la competició i hi haurà una única classificació que serà el resultat de la puntuació vinculada al resultat del partit i la puntuació de valors. Com a novetat, aquesta temporada el tutor o tutora de grada el designarà cada entitat i podrà canviar a cada partit o mantenir-se sempre el mateix.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que els entrenadors o monitors que dirigeixin un equip hauran de disposar d’una titulació esportiva mínima per poder tramitar la fitxa d’entrenador. En cas de no tenir-la actualment, disposaran de tota aquesta temporada per assolir-la i hauran de signar un full on es comprometin a obtenir-la durant aquest període.

Uns 1.500 alumnes participen cada any als Jocs Esportius Escolars practicant disciplines que van des dels grans clàssics, com el futbol o el bàsquet, a opcions tan originals com la dansa esportiva. Les famílies interessades en qualsevol de les activitats poden informar-se i formalitzar la inscripció al seu centre educatiu o bé a l’Oficina dels Jocs Escolars, situada a l’Escardívol.

Fitxers relacionats