Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament intensifica les tasques de desbrossada i neteja a les urbanitzacions El creixement de l’herba és més abundant a la tardor, motiu pel qual el Consistori augmentarà a partir de la setmana vinent els recursos destinats a aquesta actuació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament intensifica les tasques de desbrossada i neteja a les urbanitzacions

El creixement de l’herba és més abundant a la tardor, motiu pel qual el Consistori augmentarà a partir de la setmana vinent els recursos destinats a aquesta actuació

Les tasques de desbrossada a les urbanitzacions es realitzen de forma cíclica (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les tasques de desbrossada a les urbanitzacions es realitzen de forma cíclica (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament i personal del Pla ocupacional estan realitzant, fins a finals d’any, tasques de desbrossada a la zona de les urbanitzacions. Tenint en compte les darreres pluges i el fet que l’herba creix de forma més abundant a la tardor, a partir de la setmana vinent s’intensificarà aquest servei amb la incorporació de tres nous operaris.

A partir de dilluns, un equip format per 16 persones realitzarà el desbrossament de les urbanitzacions de Castellnou, Can Barceló, Vallès Park, Can Solà i Sant Muç, així com el camí vell d'Ullastrell. La previsió és iniciar les tasques als accessos de les urbanitzacions, prioritzant les voreres i els espais verds propers als carrers principals, com ara l’av. Can Mir i el c. Cabrera, així com les cantonades que tinguin una visibilitat reduïda a causa de la vegetació, les parades de l’autobús urbà i altres zones.

La brigada de Parcs i Jardins, els integrants del Pla d’ocupació i el Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro ja estan treballant a Ximelis, Can Serrafossà, Els Avets i Can Vallhonrat.

A banda dels costos de personal propi i provinents de plans d’ocupació, l’Ajuntament contracta empreses externes per valor d’uns 170.000 euros per dur a terme aquests treballs de desbrossament a urbanitzacions.

 

Recollida de residus

A principis de juliol, l'Ajuntament va reforçar el servei de recollida i neteja de les bateries de contenidors ubicades a les urbanitzacions. I és que, al llarg del confinament, el problema dels abocaments fora de contenidor es va agreujar ─al maig, es va registrar un augment de 49 tones addicionals de residus voluminosos─.

Concretament, es va desplegar un equip de vuit persones que, mitjançant tres camions de caixa oberta, atén situacions d'abocaments fora dels contenidors. Aquest equip treballa de manera sistemàtica per totes les urbanitzacions cada tarda, de dilluns a dissabte, recollint tots els residus abocats fora dels contenidors, exceptuant la poda, que té un servei específic de recollida.

Paral·lelament, el servei de recollida de poda també es va reforçar. Abans de l’estiu, la retirada d’aquest tipus de residus es feia a demanda, sis matins a la setmana, als quals al juliol es van afegir tres dies extra, seguint un calendari preestablert. Per sol·licitar aquest servei, que és gratuït, cal trucar al Telèfon Verd (900 130 130; 93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil).

Per facilitar que la ciutadania dugui a terme la recollida de les restes vegetals de petit format correctament, al setembre s’ha dut a terme la segona fase de la campanya de distribució de saques de ràfia a les urbanitzacions que mancaven. En total s’han lliurat 2.775 més saques, que s’han afegit a les 1.600 que ja es van repartir a la primera fase.