Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la una tanca al voltant d’un contenidor d’orgànica per protegir-lo dels senglars Es tracta d’una mesura pionera a Catalunya que s’ha aplicat de forma pilot a la urbanització de Castellnou per comprovar-ne la seva eficàcia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament instal·la una tanca al voltant d’un contenidor d’orgànica per protegir-lo dels senglars

Es tracta d’una mesura pionera a Catalunya que s’ha aplicat de forma pilot a la urbanització de Castellnou per comprovar-ne la seva eficàcia

La primera tanca s’ha col·locat al contenidor d’orgànica ubicat a la confluència entre els carrers Banyoles i Bellpuig.
La primera tanca s’ha col·locat al contenidor d’orgànica ubicat a la confluència entre els carrers Banyoles i Bellpuig

L’Ajuntament de Rubí ha instal·lat recentment una tanca al voltant d’un contenidor de la fracció orgànica ubicat a la urbanització de Castellnou amb l’objectiu de bloquejar-lo i evitar així que els porcs senglars el desplacin i el tombin. Aquesta mesura, pionera a Catalunya, s’ha aplicat de forma pilot per comprovar-ne la seva viabilitat.

Els contenidors que recullen la fracció orgànica situats a les urbanitzacions sovint pateixen desperfectes causats pels porcs senglars, que els tomben o rebenten per obtenir-ne les restes de menjar. Per evitar-ho, el consistori va col·locar uns suports de fusta on s’hi fixaven aquests contenidors, però els senglars aconseguien trencar-los tot envestint aquestes estructures. Posteriorment, es van substituir els pals de fusta per altres de metàl·lics per aconseguir una major resistència, però els animals van aprendre a aixecar els contenidors per alliberar-los del suport.

Ara, l’Ajuntament fa un pas més per intentar combatre l’acció d’aquests animals. El primer tancat s’ha ubicat a Castellnou, a la confluència entre els carrers Banyoles i Bellpuig, en el marc d’una prova pilot. Es tracta d’una tanca feta amb plàstic reciclat, que no necessita manteniment, i que disposa d’una obertura perquè la ciutadania pugui accionar el pedal i obrir la tapa del contenidor.

Els porcs senglars estan causant problemes a les urbanitzacions i hem optat per una mesura pionera per intentar reduir els desperfectes i problemes de mobilitat que generen. Confiem que aquest tancament sigui eficaç i que el puguem instal·lar en altres ubicacions”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

Aquesta estructura ha estat realitzada a mida i és la primera que s’instal·la a Catalunya al voltant d’un contenidor d’orgànica per impedir que els senglars escampin les restes de menjar per terra i desplacin els contenidors al mig de la via pública. Si l’experiència ofereix bons resultats, el consistori té previst ampliar-la a d’altres emplaçaments de les urbanitzacions de la ciutat.

Imatges relacionades

La tanca compta amb una obertura perquè la ciutadania pugui accionar el pedal i obrir la tapa del contenidor
La tanca compta amb una obertura perquè la ciutadania pugui accionar el pedal i obrir la tapa del contenidor