Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la un nou joc infantil a la plaça de Ramón Rusiñol per a nens i nenes de més de 5 anys Aquesta actuació arriba després que el carrer Sant Sebastià s’hagi convertit en una zona de vianants i la plaça hagi quedat integrada en aquest entorn https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament instal·la un nou joc infantil a la plaça de Ramón Rusiñol per a nens i nenes de més de 5 anys

Aquesta actuació arriba després que el carrer Sant Sebastià s’hagi convertit en una zona de vianants i la plaça hagi quedat integrada en aquest entorn

La nova estructura, una cúpula de 4 metres d’alçada, compartirà espai amb els jocs infantils que hi ha actualment en aquesta plaça.
La nova estructura, una cúpula de 4 metres d’alçada, compartirà espai amb els jocs infantils que hi ha actualment en aquesta plaça

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat aquest dilluns els treballs de col·locació d’un nou joc infantil a la plaça de Ramón Rusiñol. Es tracta d’una cúpula pensada per a nens i nenes de més de 5 anys que permet dur a terme diverses activitats. Properament, el consistori també substituirà el sauló del parc infantil per cautxú.

La nova estructura complementarà la resta de jocs que hi ha actualment en aquest espai, que s’han reubicat per poder encabir-hi la cúpula, de 4 metres d’alçada i 7 metres de diàmetre. La Cúpula Explorer, fabricada per l’empresa KOMPAN, conté una gran multitud d’activitats. Així, els infants disposaran de ponts que es creuen, d’una escala de fusta i de xarxes col·locades a diferents nivells, entre d’altres. A través d’aquesta nova estructura asimètrica, els nens i nenes podran crear els seus propis recorreguts, pujant i baixant o desplaçant-se lateralment. El cost de l’estructura i de la seva instal·lació, que es preveu que estigui enllestida aquesta mateixa setmana, és de 43.459,42 euros.

Un cop col·locat el nou joc, després de festes es preveu canviar l’actual paviment de sauló per cautxú.

Un parc integrat a la nova zona de vianants del carrer Sant Sebastià
Recentment, l’Ajuntament de Rubí ha dut a terme unes obres de reurbanització al tram del carrer Sant Sebastià entre la plaça del Doctor Guardiet i el carrer Sant Joan que han permès convertir aquest espai en una zona de vianants i, a la vegada, integrar la plaça de Ramón Rusiñol en aquesta nova zona. Concretament, s’ha construït una plataforma única en tota l’amplada del carrer, donant preferència a la circulació de persones i permetent l’accés puntual dels vehicles als aparcaments.

La intervenció a la plaça ha consistit en l’ampliació dels seus límits virtuals, aconseguint un espai amb un caire encara més orientat als vianants. Amb aquest propòsit, el projecte contemplava l’extensió de les plataformes de la plaça al carrer, amb un joc cromàtic que emfatitzés aquest concepte, així com l’enderroc de l’espai vegetal que hi havia i que exercia de barrera d’accés a la plaça.

Les obres, que s’han executat en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, han permès pacificar el trànsit en aquest carrer, afavorir l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i obrir la plaça. 

Imatges relacionades

La nova cúpula tindrà aquest aspecte un cop instal·lada (foto: KOMPAN)
La nova cúpula tindrà aquest aspecte un cop instal·lada (foto: KOMPAN)