Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la un centenar de blocs de formigó a Castellnou per evitar la concentració de vehicles per fer botellons L’actuació es va dur a terme a finals de desembre a petició del veïnat, amb l’objectiu d’evitar l’incivisme que suposen aquestes trobades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament instal·la un centenar de blocs de formigó a Castellnou per evitar la concentració de vehicles per fer botellons

L’actuació es va dur a terme a finals de desembre a petició del veïnat, amb l’objectiu d’evitar l’incivisme que suposen aquestes trobades

Els blocs de formigó obstaculitzen la concentració i l’estacionament dels vehicles que volen fer botellons (foto: Ajuntament de Rubí).
Els blocs de formigó obstaculitzen la concentració i l’estacionament dels vehicles que volen fer botellons (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha instal·lat un centenar de blocs de formigó tipus “new jersey” a tres zones de Castellnou – Sector D que habitualment eren escenari de botellons. El Consistori ha optat per col·locar aquest tipus de mobiliari tàctic per evitar la concentració de vehicles en aquests punts i solucionar la problemàtica que originaven aquestes trobades.

Aquesta actuació es va proposar a una de les reunions de treball sectorials de la Taula d’urbanitzacions, concretament, a la relativa a temes de seguretat. En aquella trobada, celebrada a l’estiu, els i les representants de pràcticament totes les urbanitzacions es van mostrar preocupats pels botellons que es realitzaven a l’entorn de les antigues piscines de Castellnou.

I és que aquestes trobades informals de persones a l’espai públic per consumir begudes alcohòliques a baix preu i socialitzar-se generaven problemes de convivència i molèsties al veïnat, especialment pel que fa al descans dels veïns i veïnes propers. A més, la concentració de vehicles circulant a gran velocitat també suposava un risc.

Així, per evitar l’aglomeració i l’estacionament de vehicles a la zona, a finals de desembre es van instal·lar un centenar de blocs de formigó.

"De moment, aquesta mesura està sent efectiva, ja que no hem tornat a rebre queixes del veïnat en aquest sentit", ha assegurat el regidor responsable del Servei de Manteniment d’Urbanitzacions, Miguel Ángel Romero Alcalde.