Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la reductors de velocitat a La Llana per dissuadir les carreres de cotxes il·legals En total, el polígon disposa de 18 elements que obliguen a disminuir la circulació fins als 30 km/h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament instal·la reductors de velocitat a La Llana per dissuadir les carreres de cotxes il·legals

En total, el polígon disposa de 18 elements que obliguen a disminuir la circulació fins als 30 km/h

Els últims elements per reduir la velocitat a La Llana s’han ubicat al carrer Pont de Can Claverí.
Els últims elements per reduir la velocitat a La Llana s’han ubicat al carrer Pont de Can Claverí

L’Ajuntament de Rubí ha instal·lat aquesta setmana nous elements reductors de la velocitat a La Llana, amb l’objectiu d’evitar la celebració de curses de cotxes il·legals en aquest punt de la ciutat. Des que el consistori va detectar aquestes activitats al desembre, s’han executat accions per evitar aquestes pràctiques, que ara s’han reforçat.

Concretament, s’han col·locat dues parelles de coixins berlinesos al carrer Pont de Can Claverí, al tram entre l’avinguda de La llana i la plaça de la Verneda. Aquests elements obliguen a reduir la velocitat fins a un màxim de 30 km/h. La seva instal·lació ha tingut un cost de 5.041,7 euros.

Prèviament, ja se n’havien col·locat dues parelles més, en aquest cas a l’avinguda de La Llana. En total, el polígon disposa de sis bandes reductores de velocitat, 6 coixins berlinesos en un sentit de la circulació i sis més en tots dos sentits.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ja va avançar el reforç de les actuacions dutes a terme fins ara en una compareixença fa uns dies davant dels mitjans de comunicació, en què va estar acompanyada de l’inspector en cap de la Policia Local, Oriol Sànchez, i del cap de l’Àrea Bàsica Policial Rubí dels Mossos d'Esquadra, David Ruiz. Martínez va explicar que aquestes curses es convoquen a través de les xarxes socials amb poca estona d’antelació, fet que deixa poc marge de maniobra a la reacció policial. Per aquest motiu, va anunciar que la voluntat és combinar l’acció conjunta de Policia Local i Mossos d’Esquadra amb la instal·lació d’elements permanents a les vies susceptibles de ser utilitzades com a pistes per a curses “per fer impossible la celebració d’aquestes activitats”.

També va explicar que s’estudiaria la possibilitat de restringir la circulació en algunes vies durant els caps de setmana. En aquest sentit, des de fa just una setmana no es pot aparcar a la pl. Verneda entre les 23 i les 5 h. “Amb la prohibició d’estacionament nocturn en aquest espai reduïm la possibilitat que aquestes persones es concentrin a La Llana per participar o assistir a aquestes curses. La nostra prioritat és vetllar per la seguretat de les persones”, ha assegurat l’alcaldessa.