Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament insta els rubinencs a extremar les precaucions davant les elevades temperatures previstes per aquest dimarts Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, a Rubí els termòmetres es podrien enfilar fins els 39ºC https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-insta-els-rubinencs-a-extremar-les-precaucions-davant-les-elevades-temperatures-previstes-per-aquest-dimarts/@@images/image/preview

L’Ajuntament insta els rubinencs a extremar les precaucions davant les elevades temperatures previstes per aquest dimarts

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, a Rubí els termòmetres es podrien enfilar fins els 39ºC

Entre les 12 h i les 18 h d'aquest dimarts, Rubí presentarà un perill molt alt per onada de calor (foto: Meteo.cat).
Entre les 12 h i les 18 h d'aquest dimarts, Rubí presentarà un perill molt alt per onada de calor (foto: Meteo.cat)

L’Ajuntament de Rubí demana a la ciutadania que es protegeixi del sol i de la calor per evitar qualsevol problema de salut derivat de les altes temperatures. I és que, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimarts es podrien registrar temperatures de fins a 39ºC a la ciutat.

El Consistori, com cada any, contempla un dispositiu especial per garantir la correcta atenció de la gent gran en dies de temperatures excepcionalment altes. En el marc d’aquest programa, l’Ajuntament preveu el trasllat voluntari de persones amb especial vulnerabilitat a la residència Conxita Valls per tal que estiguin ben cuidades durant les hores de més calor, així com el control preventiu de la gent gran a través del servei municipal de Teleassistència.

Les mesures adoptades per l’Ajuntament complementen el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) de la Generalitat de Catalunya, que continua en fase 2 d’alerta davant la previsió d’altes temperatures. Des del 2004, el Departament de Salut estableix que els Centres d’Atenció Primària (CAP) han d’avisar l’administració quan detectin usuaris vulnerables a les altes temperatures. A Rubí, l’Ajuntament ofereix a aquestes persones la possibilitat de passar les hores de més calor a la residència Conxita Valls, on són traslladades per la Policia Local, sempre de manera voluntària i a proposta del seu metge.

Els Serveis Socials col·laboren en el dispositiu especial per fer front a onades de calor mitjançant la Teleassistència. Durant els episodis d’onada de calor, els operadors d’aquest servei s’encarreguen de trucar dos cops al dia les persones més vulnerables per tal de comprovar el seu estat de salut.

Plans activats
A banda del POCS, també està en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT), amb especial risc a les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia, el Bages i el Moianès.

En aquest sentit, Bombers de la Generalitat ha reforçat els parcs de funcionaris i voluntaris i ha previst un dispositiu de columnes mòbils. També s’ha reforçat la coordinació diària amb els Agents Rurals i les ADFs.

Segons la informació emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya, es mantenen les previsions de temperatures extremes per aquest dimarts i es preveu que l’episodi s’allargui un dia més, tot i que aquest dimecres les temperatures puguin experimentar un descens sensible però moderat. L’horari de màxima afectació segueix sent la franja horària de 14 h a 20 h.