Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament incorpora un nou Servei d’atenció i recuperació terapèutica per a infants i adolescents que han patit maltractaments Aquest recurs complementari s’adreça a persones usuàries dels Serveis Socials del consistori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament incorpora un nou Servei d’atenció i recuperació terapèutica per a infants i adolescents que han patit maltractaments

Aquest recurs complementari s’adreça a persones usuàries dels Serveis Socials del consistori

El servei està pensat per a infants i joves que pateixen o han patit maltractaments (foto: Freeimages.com).
El servei està pensat per a infants i joves que pateixen o han patit maltractaments (foto: Freeimages.com)

L’Ajuntament de Rubí disposarà a partir d’aquest mes de novembre d’un nou Servei d’atenció i recuperació terapèutica per a infants i adolescents que viuen o han viscut situacions de maltractament. Aquest recurs, que funcionarà de forma pilot durant els propers mesos, s’adreça a persones que ja estan sent ateses pels Serveis Socials Bàsics del consistori.

El nou servei atendrà infants i joves que hagin estat objecte de qualsevol d’aquestes tipologies de maltractaments: físics, per negligència o abandonament, psicològics o emocionals, sexuals, institucionals o entre iguals. La seva intervenció, centrada a la recuperació terapèutica d’infants i adolescents, s’ajustarà a les circumstàncies concretes del menor, entre les quals es tindrà en compte l’edat, la gravetat dels problemes viscuts, la seva capacitat de verbalitzar-los i, sobretot, la disponibilitat de recursos del seu entorn familiar. L’objectiu és abordar les conseqüències de la violència experimentada però també treballar amb el conjunt de la família, ajudant a reestructurar les relacions malmeses.

Quan es doni entrada a un nou cas, el psicòleg infantil del servei es posarà en contacte amb la família per acordar una primera visita, que servirà per recollir dades sobre el menor i els seus antecedents, així com per establir certs acords terapèutics i una proposta de treball inicial. A continuació, veurà l’infant o adolescent, amb qui començarà la fase d’exploració.

Un cop iniciada la intervenció, s’alternaran les visites terapèutiques amb el menor amb trobades de seguiment amb els pares, que normalment es faran per separat. Durant el procés, es tindrà molt en compte el treball en xarxa, mantenint una bona comunicació amb els diferents serveis implicats.

Quan el psicòleg valori que s’han aconseguit els objectius plantejats a l’inici del tractament, realitzarà una entrevista amb el menor i els pares o cuidadors legals per revisar conjuntament el procés de tractament realitzat i proposar, si s’escau, el tancament del cas.