Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa un grup local de la cooperativa de mobilitat elèctrica compartida ‘Som Mobilitat’ La proposta ja té grups estables a cinc municipis catalans, però el de Rubí que es constituirà el 15 de desembre a la Masia de Can Serra serà el primer que es promou des d'una administració local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament impulsa un grup local de la cooperativa de mobilitat elèctrica compartida ‘Som Mobilitat’

La proposta ja té grups estables a cinc municipis catalans, però el de Rubí que es constituirà el 15 de desembre a la Masia de Can Serra serà el primer que es promou des d'una administració local

L’Ajuntament impulsa un grup local de la cooperativa de mobilitat elèctrica compartida ‘Som Mobilitat’.

Som Mobilitat (SM) és una cooperativa de consum sense ànim de lucre que promou una xarxa de mobilitat elèctrica compartida. Aquest grup de consumidors, amb més de 700 socis a tot Catalunya, vol transformar el model de consum energètic a través de grups locals que de manera autoorganitzada repensen la mobilitat en els seus territoris. SM disposa de nou cotxes elèctrics que cedeix als socis dels diferents grups locals. Fer-se soci de SM implica una única despesa de 10 euros que permet tenir accés a l’aplicació mòbil de la cooperativa i la possibilitat de llogar un dels cotxes de la xarxa, a un preu molt assequible sense haver de pagar combustible, ni peatges, ni aparcament a moltes ciutats. A Rubí, el grup local es constituirà el 15 de desembre a la Masia de Can Serra en dues convocatòries: a les 13.30 h per a empreses, entitats i comerços (inscripcions en aquest enllaç) i a les 18.30 per a la ciutadania en general (inscripcions en aquest enllaç).

Entenem que l’aposta municipal per la mobilitat elèctrica que es va fer evident durant el Congrés Rubí Brilla, s’ha d’anar concretant amb incentius i bonificacions fiscals, amb la construcció de noves fotolineres públiques i també oferint el nostre suport i participat d'iniciatives com la de Som Mobilitat”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Les sessions informatives estan dirigides a persones que tenen la necessitat puntual d’utilitzar el cotxe, per empreses que fan desplaçaments habituals de tipus institucional o per gestions concretes, així com altres possibilitats de compra i rènting compartits de vehicles elèctrics, a mida de les necessitats de cada soci de la cooperativa.