Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa la campanya “No t’emboliquis” per conscienciar de la necessitat de reduir residus per Nadal Durant el mes de desembre el consistori oferirà tallers gratuïts per donar idees d’embolcalls de regals sostenibles i idees de regals immaterials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament impulsa la campanya “No t’emboliquis” per conscienciar de la necessitat de reduir residus per Nadal

Durant el mes de desembre el consistori oferirà tallers gratuïts per donar idees d’embolcalls de regals sostenibles i idees de regals immaterials

Durant el taller del dia 17 es donaran idees per embolicar els regals de manera sostenible amb teles i papers reutilitzats .
Durant el taller del dia 17 es donaran idees per embolicar els regals de manera sostenible amb teles i papers reutilitzats

El Nadal és un moment de celebracions, de regalar, de compartir… però també d’embotir els contenidors d’embolcalls innecessaris, de regals indesitjats i, sobretot, de malbaratament alimentari. Per això, l’Ajuntament de Rubí ha impulsat la campanya de sensibilització “No t’emboliquis” per, en paraules del regidor de Medi Ambient “promoure unes festes Nadalenques més sostenibles”.

Una informadora ambiental ha distribuït cartells a més d’una seixantena de comerços del centre de la ciutat per mostrar altres maneres d’embolicar de manera creativa amb elements reutilitzables i per prevenir grans quantitat de residus de paper d’un sol ús innecessaris. Amb aquesta acció es suggereix als botiguers i botigueres que ells també siguin promotors entre la seva clientela de maneres alternatives i sostenibles d’embolicar.

De la mateixa manera, 13 escoles de Rubí participen de la campanya, 4.563 alumnes d’infantil i primària han rebut un còmic que també es pot descarregar al web de residus per pensar i pintar. Aquest conte està protagonitzat pel Monstre de Paper, un entranyable personatge de la ciutat que torna aquest Nadal per recordar als i les rubinenques la importància de la prevenció de residus i el malbaratament de recursos naturals. El còmic es distribuirà entre els alumnes de les escoles participants i  s’acompanyarà d’activitats per treballar a l’aula la prevenció del residu paper.

Embolicar un regal amb paper reutilitzat o bé amb tela serà un dels trucs que es podrà aprendre durant l’Ecotaller en clau de RE del dia 17 de desembre que ha organitzat l’Ajuntament dirigit a tots els rubinencs i les rubinenques i que té per objectiu, ha explicat Rodríguez, “conscienciar de la necessitat de no generar encara més residus per les festes de Nadal”.

Amb aquest mateix propòsit es realitzaran unes parades que tindran lloc els dies 16, 17, 22 i 23 de desembre a la plaça Pere Esmendia on totes aquelles persones que s’hi apropin podran fer un talonari de vals de regals immaterials per regalar aquest Nadal. “Aquest són vals que promouen regalar temps i habilitats en lloc de coses materials que acaben generant residus”, ha detallat Rodríguez.