Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa actuacions de millora als polígons d’activitat econòmica de la ciutat Les obres, que començaran el proper dimarts, es concentraran als PAE Can Jardí, Cova Solera i Can Rosés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament impulsa actuacions de millora als polígons d’activitat econòmica de la ciutat

Les obres, que començaran el proper dimarts, es concentraran als PAE Can Jardí, Cova Solera i Can Rosés

Imatge actual del carrer Compositor Carcassi.
Imatge actual del carrer Compositor Carcassi

A partir de la setmana vinent, l’Ajuntament de Rubí executarà unes obres de millora a diversos carrers dels polígons d’activitat econòmica de la ciutat, que ascendeixen a prop de 500.000 euros. L’objectiu d’aquest paquet d’actuacions, inclòs al Pla d’inversions, és aconseguir millorar la imatge d’aquestes zones i, de retruc, la competitivitat de les empreses que hi estan implantades.

La inversió en millora de ferm i voreres de diversos carrers dels polígons d’activitat econòmica és la més important que hem fet en compliment del Pla Director de Polígons”, ha comentat el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. Segons el responsable polític, “els polígons són la millor carta de presentació del potencial industrial de la ciutat”.

Obres a Can Jardí, Can Rosés i Cova Solera
Un dels projectes contempla la reforma estructural del ferm dels carrers Compositor Carcassi i Compositor Strauss (Can Jardí). En aquestes dues vies hi ha trams on el ferm presenta fissures transversals i longitudinals, flonjalls, pell de cocodril i deformacions. També existeixen algunes tapes de pous de registre enfonsades i hi ha reixes d’embornals fondes degut als reforços estructurals de ferm que s’han anat fent. En aquest sentit, el projecte preveu la renovació de la capa del ferm asfàltic de la calçada, una renovació molt puntual de vorera, l’adequació de tapes de pous i embornals, així com la renovació de la senyalització viària horitzontal. Les obres les executarà ROGASA Construcciones y Contratas SA per un import de 76.832,06 euros. Els treballs tindran una durada aproximada de prop de tres mesos. Durant l’execució d’aquestes tasques es produiran canvis de sentit temporals en algunes vies.

Aquest paquet d’actuacions també inclou la renovació del ferm del carrer Atenes (Cova Solera), obres que durà a terme PABASA Euroasfalt per un import de 96.082,43 euros. Tot i que en l’actualitat aquesta via es troba asfaltada, es contempla la necessitat d’una nova capa de rodadora degut a la degradació de la pavimentació existent. També se substituiran totes les tapes i reixes d’embornals que es troben a l'àmbit de l'obra. El termini d’execució és d’uns 3 mesos i, mentre durin els treballs, es produiran afectacions de trànsit, que seran senyalitzades.

Paral·lelament, també es durà a terme la renovació de voreres a l’avinguda de Can Rosés, a la carretera C-1413a (el tram que dona accés al tanatori i al cementiri municipal) i a un tram del passeig de la Riera. Els treballs consisteixen en la remodelació geomètrica de les voreres, augmentant-ne l’amplada per tal de fer-les accessibles, nova pavimentació, l’eliminació d’arbrat i arrels, la modificació de serveis, actuacions a l’enllumenat públic, senyalització i col·locació de mobiliari urbà. Les obres les realitzarà Catalana de Inversión i Construcción Tres, SL (CiC 3) per un import de 68.925,81 euros. És previst que les obres s’allarguin uns dos mesos i mig.

Una altra de les actuacions previstes és la millora del c. Puccini que executarà l’empresa Tempo Facility Services, SL, per un import de 133.941,45 euros. El projecte, que té una durada estimada de dos mesos, preveu executar tot un seguit d’obres en aquesta via, que es concentren bàsicament en la zona entre el carrer Compositor Vivaldi i el tram central del mateix carrer Puccini. Els treballs consistiran en la reordenació de l’espai de calçada, mitjana i illeta per tal de generar espai d’aparcament i marcar els espais de circulació de vehicles; l’ampliació de l’espai de vorera al frontal amb el carrer Compositor Vivaldi per facilitar el pas dels vianants ─construint dos nous passos de vianants─ i per disposar la parada de bus en un emplaçament més ampli; la creació de vorera al cul-de-sac format al límit amb el tram central del carrer Puccini; la reparació dels paviments de vorera i calçada malmesos; la disposició de xarxa d’enllumenat públic; l’esbrossada, aclarit i esporga de les àrees de vegetació del tram central del carrer Puccini, i operacions de neteja i manteniment al tram sud-est d’aquest carrer. 

Per últim, també s’urbanitzarà el passatge Schubert, un vial d’accés a una desena de naus industrials amb una gran superfície dedicada a aparcament. Actualment, només té delimitat el vial, el qual es troba deficientment pavimentat. Entre els treballs que es duran a terme destaquen la pavimentació del passatge Schubert i la reordenació de l’espai, definint l’ordre d’accés i sortida i el número i disposició de places d’estacionament. Les obres també aniran a càrrec de Tempo Facility Services, SL, amb un import de 121.987,38 euros, i duraran previsiblement dos mesos.

En alguns casos, prèviament es realitzaran treballs al clavegueram.