Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i Salut activen a Rubí el cribatge selectiu per detectar nous casos de Covid-19 Les proves mèdiques es poden realitzar gràcies que els agents pel civisme i el voluntariat de Protecció Civil de l’Ajuntament realitzaran tasques d’acompanyament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i Salut activen a Rubí el cribatge selectiu per detectar nous casos de Covid-19

Les proves mèdiques es poden realitzar gràcies que els agents pel civisme i el voluntariat de Protecció Civil de l’Ajuntament realitzaran tasques d’acompanyament

Les proves es faran de manera selectiva en alguns carrers de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí).
Les proves es faran de manera selectiva en alguns carrers de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha demanat al Servei Català de Salut de la Generalitat de Catalunya que es dugui a terme a Rubí la recollida de mostres per fer PCR i poder així realitzar un cribatge selectiu a la nostra ciutat. Les zones on es realitzaran aquest cribatge són alguns carrers dels barris del 25 de Setembre, Les Torres i Ca n’Oriol. Aquestes proves es podran realitzar a la nostra ciutat gràcies al fet que el Consistori rubinenc hi cedeix recursos municipals.

En concret, les zones on es duran a terme els cribatges selectius seran les següents: les que corresponen al CAP Anton de Borja al barri del 25 de Setembre (zona delimitada pels carrers d'Edison, Marconi i Berguedà), al barri de Les Torres (rambleta de Joan Miró, plaça de Pearson i passeig de Les Torres) i a la zona del CAP Rubí Mútua (barri de Ca n’Oriol i plaça del Sol). Els cribatges també incorporaran els propietaris i propietàries dels comerços d’aquestes zones.

Per tal que aquestes proves mèdiques es puguin realitzar, l’Ajuntament cedirà els i les agents pel civisme, i també s’hi incorporaran voluntaris de Protecció Civil, que rebran la corresponent formació que els permetrà informar i assessorar la ciutadania. Els agents pel civisme i el voluntariat de Protecció Civil coneixeran la metodologia que se seguirà als cribatges, i se'ls traslladarà el missatge per tal de reforçar les mesures que eviten contagis. Està previst que aquesta formació s’imparteixi durant els primeres dies de la setmana vinent, per tal d’iniciar la recollida de mostres porta a porta posteriorment. Voluntariat de la Creu Roja completa el gruix de professionals que col·laboraran en els cribatges a la nostra ciutat.

El Consistori rubinenc considera que és important realitzar aquestes proves per evitar la proliferació de rebrots, que a hores d’ara són els que estan rellançant de nou el nombre de casos positius a tot Catalunya.

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez Martínez, ha fet una crida a la participació perquè “és important i alhora un acte de responsabilitat que la ciutadania participi massivament d’aquestes proves”. La primera edil ha remarcat que “no abaixarem la guàrdia i continuarem fent esforços per sensibilitzar la població, fent una crida perquè cuidin les mesures de protecció bàsiques, com són la distància social, l’ús de mascareta i netejar-se constantment les mans”.