Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i les entitats de grafiters impulsen la primera mostra de grafiti i art urbà Full Colors Amb aquesta activitat, que es durà a terme el 20 i 21 d’octubre, es vol canviar la fisonomia de la ciutat, omplint-la de color https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i les entitats de grafiters impulsen la primera mostra de grafiti i art urbà Full Colors

Amb aquesta activitat, que es durà a terme el 20 i 21 d’octubre, es vol canviar la fisonomia de la ciutat, omplint-la de color

Cartell de la 1a mostra de grafiti i art urbà Full Colors de Rubí.
Cartell de la 1a mostra de grafiti i art urbà Full Colors de Rubí

El proper 20 i 21 d’octubre, Rubí acollirà la primera mostra de grafiti i art urbà Full Colors. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Rubí, a instància d’un col·lectiu de joves de la ciutat, que s’emmarca en el projecte d’Street Art que fa temps que treballen els serveis de Joventut i Cultura del consistori a través de la Taula d’oci i cultura juvenil. L’objectiu d’aquesta proposta és canviar la fisonomia de la ciutat mitjançant intervencions artístiques de qualitat, facilitant als artistes tot un seguit de parets de titularitat municipal i/o privada per desenvolupar els seus projectes.

Es tracta de transformar la ciutat fent visible el talent jove”, ha explicat la regidora de Joventut, Marta García, que ha afegit: “Havia de ser una proposta agradable pels veïns i veïnes, que veuran el mur cada dia. No només el resultat, sinó tot el procés d’elaboració”.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha comentat que aquesta primera mostra enceta una nova etapa per a l’art urbà a la ciutat, passant el relleu del Mixing Colors al Full Colors: “Esperem que la gent vagi a veure aquest esdeveniment, que recull el que en el seu moment va significar el Mixing Colors. Ara tenim el Full Colors i que sigui per molts anys”.

Durant la jornada de dissabte, membres de les tres entitats d’art urbà de la ciutat, Petados Crew, Pressing Caps i 382 Room, juntament amb altres artistes convidats d’arreu de l’estat ─València─ i d’Europa ─Copenhaguen─, pintaran el mur principal de la plaça Josep Tarradellas inspirant-se en la temàtica música i indústria.

Es tracta de crear un mural composat per diferents fragments que, de manera global, “tinguin una coherència i estiguin coordinats”, ha assegurat Urih, un dels artistes i membre de Petados Crew. Per aquest motiu, els diferents grafiters utilitzaran la mateixa gamma cromàtica i el mateix fons. Segons Urih, la idea és contribuir a l’acceptació del grafiti al barri i a la ciutat: “La nostra intenció és que durant tot el dia vinguin famílies [...] i que vegin que el grafiti no és vandalisme. Té la seva part vandàlica, això no es pot obviar, però també hi ha gent que fugim d’això perquè el que volem fer és plasmar el nostre missatge a la paret” prèvia autorització.

Aquesta acció es completarà amb algunes activitats paral·leles: diversos concerts de hip hop la mateixa nit de dissabte i una taula rodona sobre art urbà i espai públic que tindrà lloc el divendres 20 d’octubre a les 18 h. Entre d'altres temes, en aquest espai de debat es parlarà del vandalisme vinculat al món del grafiti, de l'empoderament ciutadà i de què aporta el grafiti a les ciutats, entre d'altres. La taula rodona comptarà amb la participació de Raúl de Castro, del Col·lectiu CREC; Jorge Vicente, de l'Escola d'Art edRa; Marc Terés, tècnic de Joventut de l'Ajuntament de Penelles; els artistes urbans Urih i Malakai; Xavi, del Col·lectiu El difusor, i Mimoska Juan, de la Fundació Contorno Urbano. 

Aquesta és només una primera acció en el marc del projecte Street Art, com ha assegurat Marta García: “A partir d’aquesta experiència, que serà de gran impacte, intentarem trobar altres murs similars al de la plaça Josep Tarradellas”. La regidora de Joventut també ha avançat que “hi haurà murs pel grafiti lliure, que seran senyalitzats degudament, on els joves podran expressar-se. Aquests dissenys podran ser permanents o efímers, en funció de cada mur”. En aquest sentit, Moisés Rodríguez ha comentat que l’Ajuntament farà un catàleg de murs i que es regularitzarà quins espais es podran pintar i de quina manera, amb l’objectiu de potenciar l’Street Art. 

Imatges relacionades

La presentació del Full Colors ha tingut lloc a l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Localpres)
La presentació del Full Colors ha tingut lloc a l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Localpres)
Cartell de la 1a mostra de grafiti i art urbà Full Colors de Rubí
Cartell de la 1a mostra de grafiti i art urbà Full Colors de Rubí