Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i les entitats de cultura popular i tradicional mantenen viva la tradició de Sant Roc Rubí ha viscut aquest cap de setmana una Festa Major Petita condicionada encara per la pandèmia però que ha donat cabuda a bona part de les activitats clàssiques de Sant Roc https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i les entitats de cultura popular i tradicional mantenen viva la tradició de Sant Roc

Rubí ha viscut aquest cap de setmana una Festa Major Petita condicionada encara per la pandèmia però que ha donat cabuda a bona part de les activitats clàssiques de Sant Roc

La Trobada de bèsties de foc s’ha fet a l’Escola Montessori (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Trobada de bèsties de foc s’ha fet a l’Escola Montessori (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha viscut aquest cap de setmana unes festes de Sant Roc que, tot i estar marcades encara per la pandèmia, han recuperat bona part de les seves tradicions. Una quinzena d’activitats han configurat la programació dissenyada per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats de cultura popular i tradicional. Totes les propostes s’han concentrat en espais delimitats, principalment al pati de l’Escola Montessori, i han requerit reserva d’entrada amb l’objectiu de garantir totes les mesures de contenció de la COVID-19.

"Ha estat el millor Sant Roc possible en aquest context de dificultat i de prudència, on calia prioritzar la seguretat de totes les persones participants. Cal agrair el paper de les entitats de cultura popular i tradicional, que han fet un gran esforç per tirar endavant la festa”, ha valorat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Després de l’edició de mínims de l’any passat, en què només es van poder dur a terme quatre activitats, enguany s’ha pogut recuperar bona part de la programació tradicional de Sant Roc, com per exemple les trobades de bèsties de foc, de gegants i d’imatgeria popular, les tabalades i els ravals de focs. Això sí, aquestes activitats han tingut un format més estàtic i s’han celebrat en espais acotats per poder garantir la seguretat del públic assistent. Ha estat una tornada a la normalitat relativa que ha permès a les entitats tornar a desenvolupar la seva tasca de difusió i promoció de la cultura popular, i de contribució a la cohesió social del municipi.

Les activitats amb més assistents han estat la cantada d’havaneres, amb l’aforament ple; l’audició de sardanes, amb un 70% de localitats ocupades; la 9a Trobada de bèsties de foc, la Tabalada i el Raval infantil, on s’ha completat el 60% de la capacitat. Durant les festes, també s’ha pogut gaudir del concert del grup tribut a Sopa de Cabra Malparits, de visites guiades al Museu Etnogràfic Vallhonrat, dels tradicionals versots de les colles de diables, d’un ball de nit a càrrec de La Soni-K, de la 4a Trobada d’Imatgeria Local i la 27a Trobada de Gegants, i d’una ruta per les Stolpersteine.

L’alcaldessa ha explicat que “de cara l’any vinent, esperem poder tornar a recuperar la plaça del Doctor Guardiet, que és l’espai que li pertoca a la festa i poder reprendre aquelles activitats que aquest any per un motiu o un altre encara no s’han pogut veure”. Aquest és el cas dels castells, els tocs de festa o l’espectacle de les Bruixes d’Arrel.