Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la patronal Cecot programen una jornada sobre el tancament fiscal i comptable La sessió, que tindrà lloc el proper dimarts 13 de gener, incidirà en les novetats de la Reforma Fiscal https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-i-la-patronal-cecot-programen-una-jornada-sobre-el-tancament-fiscal-i-comptable/@@images/image/preview

L’Ajuntament i la patronal Cecot programen una jornada sobre el tancament fiscal i comptable

La sessió, que tindrà lloc el proper dimarts 13 de gener, incidirà en les novetats de la Reforma Fiscal
Jornada anterior sobre la Reforma Fiscal.
Jornada anterior sobre la Reforma Fiscal

L’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), integrada en l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament, i el Fòrum Empresarial Cecot-Rubí han programat per al proper dimarts 13 de gener la jornada Tancament fiscal i comptable. La sessió, que tindrà lloc al Fòrum de la Masia de Can Serra, s’adreça a aquelles empreses i autònoms que vulguin conèixer la normativa fiscal, els aspectes més rellevants a l’hora d’abordar el tancament de l’any i els canvis que comporta la Reforma Fiscal.

Aquesta és una jornada habitual dins de la programació de l’OSE però en aquesta ocasió té un interès especial per l’entrada en vigor, el passat 1 de gener, de la nova legislació en matèria fiscal. Enric Rius, assessor fiscal de la Cecot, serà l’encarregat de posar llum sobre les novetats que suposa la reforma.

El 31 de desembre és generalment la data de tancament per a les societats de caràcter mercantil. A partir d’aquest dia, tenen quatre mesos per tancar el seus comptes. Fer aquest procediment d’una manera correcta és essencial, tant per a la posterior tributació com per a la publicació de les dades al Registre Mercantil, un requisit obligatori però que no sempre es compleix.

Entre un 20% i un 30% de les empreses fan el tancament fiscal malament o de forma poc precisa. A més, un percentatge similar no publica les dades al Registre Mercantil, en molts casos justament pel temor de no haver realitzat correctament el tancament. Cal tenir en compte que, a partir dels 120.000 euros d’error, es considera que s'ha incorregut en delicte fiscal, fet que pot comportar penes de presó i importants sancions econòmiques.

La jornada Tancament fiscal i comptable tindrà lloc aquest dimarts 13 de gener a partir de les 9.30 h al Fòrum de la Masia de Can Serra. Les inscripcions es poden fer de forma gratuïta a través del web de l’Oficina de Serveis a l’Empresa.