Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Fundació AVAN ofereixen un nou grup de suport emocional i ajuda mútua per a persones cuidadores La iniciativa busca millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència que tenen al seu càrrec https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament i la Fundació AVAN ofereixen un nou grup de suport emocional i ajuda mútua per a persones cuidadores

La iniciativa busca millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència que tenen al seu càrrec

El grup d'adreça a persones cuidadores no professionals.
El grup d'adreça a persones cuidadores no professionals

El Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Rubí i la Fundació AVAN-Rubí engegaran aquest mes de gener un nou grup de suport emocional i ajuda mútua adreçat a cuidadors i cuidadores de persones dependents. La ciutadania interessada a participar-hi pot sol·licitar-ho a través del correu oadf@ajrubi.cat abans del dimecres 18 de gener.

Amb la posada en marxa d’aquest grup, d’accés gratuït, es vol millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència que tenen al seu càrrec. Es tracta d’una modalitat d’intervenció psicosocial que busca reduir l’impacte negatiu de la cura que experimenten en ocasions els cuidadors i cuidadores familiars, mitjançant una metodologia que promou el suport emocional i la relació entre persones que comparteixen una situació similar. El grup facilita que els i les participants coneguin les seves diferents experiències, exterioritzin les seves emocions i es donin suport mutu.

El grup començarà a funcionar el 26 de gener i es reunirà cada dijous, de 16 a 17.30 h, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler durant un total de deu setmanes. Les trobades estaran dirigides per una psicòloga de la Fundació AVAN, que ajudarà les persones assistents a adquirir estratègies per gestionar favorablement les seves emocions i sentiments, i evitar situacions d’esgotament físic i/o emocional. “Les persones cuidadores no professionals sovint són oblidades, fins i tot per elles mateixes, posant en risc la seva pròpia salut. Aquest projecte posa l’atenció en el seu benestar, creant per a elles una xarxa de suport emocional i oferint-los l’assessorament que necessiten”, ha destacat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Aquest grup de suport emocional forma part del catàleg de recursos que ofereix la Diputació de Barcelona als ens locals.

Objectius de Desenvolupament sostenible