Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya acorden millorar la coordinació en la gestió dels habitatges públics La regidora d’Habitatge, Ànnia Garcia Moreno, s’ha reunit aquest dimecres amb la directora de l’ens depenent de la Generalitat, Judith Gifreu i Font https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya acorden millorar la coordinació en la gestió dels habitatges públics

La regidora d’Habitatge, Ànnia Garcia Moreno, s’ha reunit aquest dimecres amb la directora de l’ens depenent de la Generalitat, Judith Gifreu i Font

Enric Garcia Romero, Ànnia Garcia Moreno i Judith Gifreu i Font (foto: Ajuntament de Rubí).
Enric Garcia Romero, Ànnia Garcia Moreno i Judith Gifreu i Font (foto: Ajuntament de Rubí)

La regidora d’Habitatge, Ànnia Garcia Moreno, i el cap del Servei d’Habitatge, Enric Garcia Romero, s’han reunit aquest dimecres amb la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu i Font. L’objectiu de la trobada era millorar la coordinació de totes aquelles accions dirigides a l’ampliació del parc d’habitatges públics i la seva gestió.

Els representants municipals han reclamat a l’organisme depenent de la Generalitat més agilitat en l’adjudicació dels habitatges concedits a través de la Mesa d’emergència. Davant d’aquesta demanda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha reconegut la dificultat de trobar pisos al mercat privat per tal d’incorporar-los al parc públic.

Amb l’objectiu de millorar la situació, les dues parts han acordat que l’Ajuntament sol·licitarà l’accés a la base de dades del parc públic de l’Agència a la ciutat per tal de coordinar-ne la gestió. A més, es compartirà informació de manera regular sobre les propostes de relació amb els grans tenidors d’habitatges per formalitzar sistemes de cessió dels mateixos.

Fruit de la reunió d’aquest dimecres, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya també s’ha compromès a sol·licitar a l’Incasòl que executi el conveni signat el 2005 amb l’Ajuntament de Rubí per a la construcció d’una promoció d’habitatges de lloguer a la parcel·la 8 del sector de Can Sant Joan.

D’altra banda, l’organisme ha avançat als representants de la corporació local que, abans que acabi l’any, s’aprovarà el Decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, que es va retirar a l’abril per falta de consens parlamentari.

La regidora Ànnia Garcia Moreno ha valorat positivament la trobada d’aquest dimecres: “Era important mantenir aquest primer contacte amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per traslladar-li la nostra preocupació en relació a la gestió de l’habitatge públic i la necessitat de treballar en sintonia” i ha afegit: “Esperem que aquesta reunió sigui un bon punt de partida útil per afrontar l’emergència habitacional”.