Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i els establiments verds de Rubí promouen el consum responsable entre la ciutadania En el marc de la celebració del Dia de la Terra, alguns d’aquests comerços exposen alternatives per evitar generar residus i productes respectuosos amb el medi ambient als seus aparadors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i els establiments verds de Rubí promouen el consum responsable entre la ciutadania

En el marc de la celebració del Dia de la Terra, alguns d’aquests comerços exposen alternatives per evitar generar residus i productes respectuosos amb el medi ambient als seus aparadors

Un dels aparadors decorats amb motiu del Dia de la Terra és el de Juanaipunt (foto: Ajuntament de Rubí).
Un dels aparadors decorats amb motiu del Dia de la Terra és el de Juanaipunt (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí fomenta el consum responsable i conscient a la ciutat. En aquest sentit, fa uns mesos es va publicar un apartat a la web municipal que aglutina les diferents iniciatives de consum sostenible que es poden trobar a Rubí, tant a nivell municipal com comercial. Aquesta setmana, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, alguns d’aquests establiments verds exposen als seus aparadors els productes respectuosos amb el medi ambient que comercialitzen, així com les alternatives que ofereixen als rubinencs i les rubinenques per evitar generar residus.

El Dia de la Terra és una iniciativa que pretén ampliar i diversificar el moviment ambiental a tot el món per construir un medi ambient saludable i sostenible; abordar el canvi climàtic, i protegir la Terra per a les generacions futures. Algunes de les accions que podem fer per evitar generar residus innecessaris són donar, intercanviar o reparar.

L’apartat web www.rubi.cat/consumresponsable recull tant els serveis municipals com els comerços que aposten per una política respectuosa amb el medi ambient i coherent amb un sistema de producció local.

A nivell municipal, el Consistori ofereix alguns serveis a la ciutadania que són alternatives de consum respectuoses amb l’entorn i que permeten allargar la vida útil de diversos productes. Es pot optar per la donació, col·laborant per exemple amb la campanya Encara podem donar molt de joc!, mitjançant la qual es recullen aquelles joguines que es troben en bon estat però que la ciutadania ja no fa servir. Un altre servei, en aquest cas basat en l’intercanvi, és La Trocalleria. S’hi poden portar tots aquells objectes en bon estat que es tinguin a casa i que ja no s’utilitzen i canviar-los per altres del mateix valor donats per altres persones. I pel que fa a la reparació, s’ofereix l’activitat Dimecres Manetes, gràcies a la qual els rubinencs i les rubinenques poden aprendre a reparar els seus petits aparells elèctrics i electrònics sense necessitat de disposar d’eines ni tenir uns amplis coneixements per poder-los allargar la vida útil.

L’apartat web dedicat al comerç sostenible també aplega els diferents establiments verds que hi ha a la ciutat que ofereixen productes respectuosos amb el medi ambient i alternatives per evitar generar residus. I és que, cada cop més, tant les empreses com els consumidors i consumidores demanden productes tenint en compte la seva motxilla ecològica. A Rubí existeixen diversos comerços que promouen aquest tipus de comerç responsable amb una àmplia oferta d'opcions sostenibles: producte de proximitat, certificació ecològica, aprofitament alimentari, envasos compostables, producte a granel o a doll, envasos retornables, reparació i autoreparació i producte de segona mà.

 

Aparadors que se sumen al Dia de la Terra

Amb l’objectiu de mostrar l’àmplia oferta de productes i serveis que posen a disposició de la clientela per prevenir residus i ser més respectuosos amb el medi ambient a l’hora de consumir, set establiments verds de la ciutat han decorat els seus aparadors en el marc del Dia de la Terra.

Es tracta de Juanaipunt, Alfonsi Costures, Tot natura, Biopompas, Natur Salut, Tot Labors i l’Artemisa. La resta, també hi han col·laborat penjant el cartell del Dia de la Terra als seus aparadors.

Imatges relacionades

Aparador d'Alfonsi Costures (foto: Ajuntament de Rubí)
Aparador d'Alfonsi Costures (foto: Ajuntament de Rubí)
Aparador de Tot Natura (foto: Ajuntament de Rubí)
Aparador de Tot Natura (foto: Ajuntament de Rubí)