Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i els centres educatius treballen plegats per garantir una tornada segura a l’escola El proper dilluns 14 de setembre, s’encetarà un curs marcat per les mesures de contenció de la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i els centres educatius treballen plegats per garantir una tornada segura a l’escola

El proper dilluns 14 de setembre, s’encetarà un curs marcat per les mesures de contenció de la Covid-19

L’acte d’inici de curs ha tingut lloc a la sala de plens (Foto: Ajuntament/Localpres).
L’acte d’inici de curs ha tingut lloc a la sala de plens (Foto: Ajuntament/Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, han presentat aquest dijous les actuacions previstes a Rubí per garantir la màxima seguretat en la tornada a l’escola. En els darrers mesos, l’Ajuntament i els centres educatius han treballat plegats perquè la recuperació de l’activitat lectiva presencial sigui compatible amb la contenció de la Covid-19.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha posat en valor aquesta tasca conjunta. Segons ha dit, “s’ha fet un gran esforç per part de tots per garantir una arrencada de curs amb totes les garanties de seguretat. Centres i administració hem treballat plegats i continuarem treballant al costat del centre durant tot el curs. Per això, vull transmetre un missatge de suport i tranquil·litat a les famílies perquè hem pres totes les mesures necessàries”.

Una de les prioritats de cara al nou curs ha estat facilitar l’accés als centres educatius en condicions de seguretat. A partir de les demandes de les direccions d’algunes escoles i instituts, l’Ajuntament ha adoptat mesures de mobilitat excepcionals que possibilitaran el compliment de les recomanacions per a la prevenció de la Covid-19.

En el cas de l’Institut La Serreta, es tancarà puntualment al trànsit rodat el tram del carrer de Maria Aurèlia Capmany comprès entre el carrer de Lola Anglada i la plaça de l’Esbart Dansaire de Rubí tots els dies lectius de 7.50 a 8.05 h. Per facilitar les entrades i sortides a l’Escola Pau Casals, es tallarà el pas de vehicles al carrer del Mestre Feliu de 8.45 a 9.10 h, de 12.15 a 12.40 h, de 14.45 a 15.10 h i de 16.15 a 16.40 h. En el cas de l’Escola Rivo Rubeo, es limitarà el trànsit al tram del carrer de la Pau comprès entre els carrers de l’Alegria i de l’Esperança de 8.45 a 9.15 h, i de 16.15 a 16.45 h. En darrer terme, s’ha previst tancar el carrer de Sant Pere per afavorir l’entrada i sortida d’alumnat de l'Escola Schola de 8.25 a 9.05 h, de 12 a 12.30 h, de 15 a 15.30 h i de 16.25 a 17.10 h.  A més, l’Ajuntament facilitarà al centre l’ús de la plaça de Montserrat Roig com a zona d’esbarjo coincidint amb l’hora del pati.

De la seva banda, el Regina Carmelli disposarà de la plaça de Salvador Allende com a zona d’esbarjo

Amb l’objectiu d’ordenar la mobilitat de l’alumnat i les famílies i també per dividir espais d’esbarjo als centres, l’Ajuntament ha adquirit 180 tanques i la corresponent retolació, i també està preparant senyalització específica per regular les entrades i sortides a les escoles bressol municipals i a l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

Des de l’administració local, també s’està donant suport als centres a l’hora d’adaptar les seves instal·lacions a la situació de pandèmia. Així, per exemple, la Brigada Municipal està treballant en la redistribució de mobiliari i en altres petites intervencions relacionades amb la prevenció de la Covid-19, com ara canvis de finestres; i des de Parcs i Jardins s’han fet actuacions de desbrossament i de neteja per fer més transitables l’entorn i les zones d’esbarjo d’alguns centres.

L’Ajuntament també ha gestionat l’ampliació dels serveis de neteja de les escoles per tal de garantir la màxima higiene de les instal·lacions.

D’altra banda, i amb l’objectiu de facilitar al màxim l’aplicació de les mesures de prevenció de la Covid-19 entre l’alumnat, el Consistori està treballant per poder repartir en els propers dies mascaretes reutilitzables a tots els centres educatius de la ciutat.

Ana María Martínez Martínez també ha fet una crida a les resposabilitat de les famílies “insistim que cal sortir de casa amb la mascareta i tenir-la durant les hores lectives. A més, també volem recordar que tots hem de ser responsables i que en cas de símptomes cal informar al centre i deixa el nostre fill o filla a casa”.

L’alcaldessa, també ha assenyalat que el transport públic rubinenc ofereix totes les mesures preventives i ha recordat que RubíBus ha estat la primera empresa de transports, juntament amb ALSA, que va rebre la validació de l’empresa de certifació AENOR per les mesures de seguretat preses per fer front a la Covid-19 als autobusos urbans.

Altres actuacions de millora

Tot aquest treball se suma a altres actuacions que ja s’havien dut a terme coincidint amb el confinament i que compartien un mateix objectiu: fer que aquesta situació tan complexa fos una mica més suportable per als centres educatius i les famílies. És el cas, per exemple, del repartiment de prop de 1.800 targetes moneder a les famílies beneficiàries de beques menjador o de l’adquisició i repartiment de 130 connexions a Internet i 59 tauletes per valor de més més de 17.200 euros perquè l’alumnat sense equipament pogués seguir el curs amb normalitat des de casa. Ara, un cop recuperades les classes presencials, els dispositius han passat a ser propietat dels centres.

En paral·lel, no s’ha deixat de treballar en altres compromisos que responen a la necessitat de posar al dia els centres educatius de la ciutat. Des que va començar el confinament fins ara, la Brigada Municipal ha completat més de 150 actuacions de millora a les diferents escoles i instituts de la ciutat. El cost d’aquestes intervencions s’estima en més de 50.000 euros, entre material i personal.

En el cas específic de l’Escola Schola, s’han executat prop de 30 actuacions de millora des del mes de maig amb l’objectiu corregir les deficiències d’aquest edifici. En aquests moments, la Brigada Municipal hi segueix treballant en unes últimes intervencions que permetran encetar el nou curs en condicions dignes, a l’espera que la Generalitat dugui a terme les inversions previstes per millorar l’escola.

10.498 alumnes d’educació obligatòria

Un total de 10.498 infants i joves cursaran estudis obligatoris als centres educatius de Rubí. D’aquests, 698 aniran per primer cop a l’escola. 2.154 faran educació infantil, 4.799 educació primària i 3.545 educació secundària obligatòria

Del total d’alumnes, 7.172 aniran a l’escola pública i 3.326 a l’escola concertada.

Les dades corresponents als estudis postobligatoris encara són provisionals perquè la matrícula segueix oberta.