Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Banc de Sang conviden la ciutadania rubinenca a "L’experiència de la donació" el proper 13 de juliol Com a novetat, enguany els donants de la Marató de Rubí rebran un SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per a ser transfosa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i el Banc de Sang conviden la ciutadania rubinenca a "L’experiència de la donació" el proper 13 de juliol

Com a novetat, enguany els donants de la Marató de Rubí rebran un SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per a ser transfosa

Les persones que participin a la Marató de donació de sang de Rubí viuran "L’experiència de la donació".
Les persones que participin a la Marató de donació de sang de Rubí viuran "L’experiència de la donació"

“La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”. Amb aquest lema, el Banc de Sang convida enguany a viure la sensació incomparable que suposa donar sang. Aquesta serà la idea central al voltant de la qual girarà la Marató de Donació de Sang de Rubí, que se celebrarà el divendres 13 de juliol al Teatre Municipal La Sala, de 10 a 22 hores.

Tot imitant les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys, la Marató de donants de Rubí comptarà amb la seva pròpia experiència per regalar. Així, després de fer la donació, els participants rebran un desplegable equivalent a una caixa d’experiència que podran regalar a altres persones i animar-les a donar sang. Hi ha diverses experiències vinculades a la donació:

  • ESCAPADA a donar sang. Una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar 3 vides.
  • DESCONNECTA 20 minuts. I connecta 3 persones a la vida!
  • 100% BON ROTLLO. Vine a donar sang i torna a casa amb un somriure.
  • 100% SOLIDARITAT. Viu una de experiència 100% altruista.
  • DONACIÓ PER A 3. Salva 3 vides amb un sol gest.
  • BATEIG DE DONACIÓ. Salva vides per primera vegada.
  • DONACIÓ EN GRUP. La màgica experiència de salvar vides junts.

Un SMS tancarà l’experiència
Just després de la donació, la bossa de sang es guarda a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Al laboratori s’inicia el procés de fraccionament, que consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Si les analítiques són correctes, la sang es guarda en neveres.

Els glòbuls vermells, per exemple, tenen una caducitat de 42 dies. La bossa espera la demanda d'un hospital per sortir amb un clar destinatari, el pacient. Un camí que ara també coneixerà el donant. I és que en aquesta ocasió, totes les persones que donin sang a la Marató rebran un SMS quan s’enviï a un hospital. Així es tancarà l’experiència de la donació.

El nou servei té com a objectiu millorar l'experiència de la donació, oferint més informació al donant de quin camí segueix la seva sang després d’haver-la donat.

Donar sang, un hàbit cívic
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i que tingui més de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Cal tenir en compte que una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia i que la sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.

Al web www.donarsang.gencat.cat es resolen les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.