Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament habilita una nova zona d’esbarjo per a gossos al costat de l’Escardívol L’espai, d’uns 600 metres quadrats i sense limitació horària, se suma a la quinzena que ja hi ha actualment a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament habilita una nova zona d’esbarjo per a gossos al costat de l’Escardívol

L’espai, d’uns 600 metres quadrats i sense limitació horària, se suma a la quinzena que ja hi ha actualment a la ciutat

Aquesta nova zona d’esbarjo per a gossos, ubicada a prop de l’Escardívol, té una superfície d’uns 600 m2.
Aquesta nova zona d’esbarjo per a gossos, ubicada a prop de l’Escardívol, té una superfície d’uns 600 m2

L’Ajuntament de Rubí ha creat una nova zona d’esbarjo per a gossos, que se suma a les 16 que ja hi ha operatives actualment al municipi. Es tracta d’un solar de 614 metres quadrats ubicat al costat de l’Escardívol, on els rubinencs podran dur a passejar les seves mascotes sense lligar ─excepte els gossos potencialment perillosos─ a qualsevol hora del dia, ja que es tracta d’una zona sense limitació horària.

A les zones d’esbarjo s’han de complir totes les normes de seguretat i higiene que estableixen les Ordenances reguladores de la tinença d’animals de l’Ajuntament de Rubí, com ara recollir els excrements dels animals, entre d’altres. L’única excepció és l’obligatorietat de dur lligats els gossos amb la corresponent cadena o corretja en l’horari establert en el cas de les zones d’esbarjo amb limitació horària o amb limitació horària ampliada, o bé a qualsevol hora del dia en el cas de zones d’esbarjo sense limitació horària. En canvi, els gossos potencialment perillosos no poden en cap cas circular sense anar lligats i sense morrió, encara que estiguin dins d’aquesta àrea. 

La creació de zones d’esbarjo per a gossos és la conseqüència de l’aplicació de l’article 32 de les Ordenances reguladores de la tinença d’animals del consistori rubinenc. Actualment, la ciutat disposa de 17 zones d’esbarjo per a gossos ─la més recent, a banda d’aquesta ubicada a l’Escardívol, és la que s’ha habilitat en un solar de la C-1413a─. 

Nou arbrat
Per tal de millorar les zones d’esbarjo per a gossos que hi ha a la ciutat, l’Ajuntament ha plantat diversos arbres en aquests espais. Així, s’han plantat vuit tipuanes a la zona d’esbarjo del c. Sedó, cinc robínies a la del c. Lepant ─a finals de novembre de l’any passat també es van crear unes escales i es va col·locar una barana en aquest solar per facilitar l’accés des del c. Ceràmica─, set liquidàmbars a la del parc per la Pau i la Natura i 20 roures americans al camí adjacent a la zona d’esbarjo del parc de Ca n’Oriol.

Amb l’objectiu d’evitar que els animals malmetin els arbres plantats a l’interior de les zones d’esbarjo, s’han instal·lat dispositius de protecció al voltant d’aquests exemplars.