Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ha arranjat la rotonda del camí de Ca n’Oriol per millorar la mobilitat a la zona L’alcaldessa i els regidors d’Obra Pública i de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal han comprovat in situ el resultat de les obres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ha arranjat la rotonda del camí de Ca n’Oriol per millorar la mobilitat a la zona

L’alcaldessa i els regidors d’Obra Pública i de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal han comprovat in situ el resultat de les obres

L’alcaldessa i els regidors, comprovant les obres executades (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i els regidors, comprovant les obres executades (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament ha completat les obres de reurbanització de la rotonda del camí de Ca n’Oriol, que permetran millorar la mobilitat en aquesta zona de la ciutat. Aquesta és una de les actuacions incloses al projecte de millora de l'accessibilitat de la xarxa bàsica de vianants, subvencionat amb els fons Next Generation.

Aquest dilluns, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor d’Obra Pública, Juan López Núñez, i el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, s’han desplaçat fins la rotonda per comprovar la millora que ha experimentat aquest giratori. Un dels principals objectius ha estat millorar la seguretat dels vianants i l’accessibilitat. Per aconseguir-ho, s’han ampliat les voreres i s’han introduït millores a la senyalització, com ara llums a la calçada per fer més visible el pas de vianants més freqüentat.

A banda de la intervenció a la calçada i a les voreres, l’actuació també ha recollit la implantació i renovació de diversos serveis, com ara la instal·lació d’embornals i de reixes per a la intercepció de les aigües pluvials superficials a la rotonda, amb l’objectiu de retirar-les dels passos de vianants; la redistribució dels punts de llum, que ara són de tecnologia LED, i l’ampliació de l’arqueta de reg existent per dotar la rotonda d’un sistema de reg per degoteig.

També s’ha trasplantat la palmera existent a la rotonda i se n’ha plantat una altra de grans dimensions, així com sis tarongers que s’han incorporat al perímetre. També s’han col·locat elements de mobiliari urbà, com papereres i bancs.

 

Next Generation

NextGenerationEU és un instrument temporal de recuperació dotat amb més de 800.000 milions d'euros que pretén contribuir a reparar els danys econòmics i socials immediats causats per la pandèmia de coronavirus.

L’Ajuntament ha vinculat la seva estratègia municipal als quatre eixos transversals del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya: la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial.

Amb la reurbanització de la rotonda del camí de Ca n’Oriol, que s’emmarca al projecte “Mobilitat sostenible de Rubí: Millora de l'accessibilitat de la xarxa bàsica de vianants”, s’ha buscat millorar la circulació en aquest punt i afavorir una mobilitat més segura per als vianants.

Logos Next Generation

Objectius de Desenvolupament sostenible