Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament garanteix la continuïtat de l’Escola del Bosc El Departament d’Ensenyament ha accedit a tancar un únic grup de P3, a l’Escola Mossèn Cinto, per fer front a la davallada de la natalitat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-garanteix-la-continuitat-de-l2019escola-del-bosc/@@images/image/preview

L’Ajuntament garanteix la continuïtat de l’Escola del Bosc

El Departament d’Ensenyament ha accedit a tancar un únic grup de P3, a l’Escola Mossèn Cinto, per fer front a la davallada de la natalitat

Escola del Bosc (foto: Localpres).
Escola del Bosc (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha arrencat el compromís del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de tancar un únic grup de P3 a la ciutat de cara al curs 2015-2016 tot i la davallada sostinguda de la natalitat. L’escola que perdrà aquesta línia serà la Mossèn Cinto Verdaguer i no pas l’Escola del Bosc, com es temia en un primer moment, cosa que garanteix la continuïtat d’aquest darrer centre. De fet, Ensenyament s’ha compromès a instal·lar un nou mòdul a l’Escola del Bosc que li permetrà seguir ampliant la seva activitat durant el curs 2015-2016.

La progressiva pèrdua d’alumnes en els darrers anys feia témer el tancament de més d’un grup de P3 a Rubí. Finalment, però, l’Ajuntament ha aconseguit que es perdi una única línia i que l’escola afectada sigui la Mossèn Cinto Verdaguer, ja que el fet que aquest centre disposi de dos grups permet que la mesura sigui reversible en cas d’un repunt de la natalitat. A més, es produirà una baixada de ràtios general que també ajudarà a compensar la davallada demogràfica.

Amb aquest acord, s’evita el tancament de l’únic grup de P3 de l’Escola del Bosc, una possibilitat que posava en risc la continuïtat d’aquest centre. A més, l’escola situada a Ca n’Oriol podrà seguir ampliant la seva activitat gràcies a la instal·lació d’un nou mòdul de cara al curs vinent. Ensenyament s’encarregarà de col·locar aquesta infraestructura mentre que l’Ajuntament assumirà l’adequació dels terrenys i el seu equipament interior, inclosos els subministraments.

La regidora d’Educació, Belén Meneses, ha destacat que, tot i que el Consistori és contrari al tancament de cap grup, “hi ha una situació objectiva de baixada d’alumnes. L’Ajuntament ha estat batallant perquè es produís el mínim perjudici possible i, sobretot, perquè no es tanqués cap centre. I això ho hem aconseguit”.

Durant les negociacions mantingudes en els darrers dies entre el Consistori i el Departament d’Ensenyament també s’ha confirmat que es construirà l’edifici de l’Institut del Torrent dels Alous, i que aquest centre guanyarà una línia més de 1r d’ESO i un grup de Batxillerat.

Reunió amb els Serveis Territorials
Totes aquestes informacions s’han donat a conèixer aquest dijous al matí en el marc d’una junta de portaveus extraordinària en què el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha presentat el mapa escolar de Rubí per al proper curs. Coincidint amb aquesta trobada, famílies de l’Escola del Bosc s’han manifestat a la plaça Pere Aguilera per reclamar la construcció del centre i la seva continuïtat.