Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament forma els proveïdors de l’Administració pública sobre la factura electrònica La Masia de Can Serra ha acollit una jornada en què s’ha ensenyat els assistents a gestionar les factures electròniques de forma fàcil i ràpida https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-forma-els-proveidors-de-l2019administracio-publica-sobre-la-factura-electronica/@@images/image/preview

L’Ajuntament forma els proveïdors de l’Administració pública sobre la factura electrònica

La Masia de Can Serra ha acollit una jornada en què s’ha ensenyat els assistents a gestionar les factures electròniques de forma fàcil i ràpida

La jornada s'ha fet al Fòrum de la Masia de Can Serra.
La jornada s'ha fet al Fòrum de la Masia de Can Serra

Aquest dijous al matí ha tingut lloc a la Masia de Can Serra una jornada formativa sobre la factura electrònica, obligatòria des del 15 de gener d’aquest any per a les Societats Anònimes, Societats Limitades, Unions Temporals d’Empreses i Agrupacions d’Interès Econòmic que facturen productes o serveis a l’Administració pública.

Durant la sessió, organitzada per l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), Yolanda Presa, d’YPA Formació, ha repassat els aspectes legals al voltant d’aquesta qüestió, així com els passos necessaris per facturar electrònicament a una administració pública a través del programa oficial Facturae o d’un programa lliure. D’altra banda, Sònia de la Fuente, cap de Comptabilitat de l’Ajuntament de Rubí, ha aclarit els detalls sobre la implantació de la facturació electrònica al Consistori.

En el transcurs de la trobada, els assistents han pogut formular preguntes i resoldre dubtes concrets. Per a Presa, ha estat “una jornada enriquidora tant per a nosaltres com per als participants; nosaltres per veure quins problemes estan tenint i ells per buscar solucions a aquests problemes”. La formadora considera que la factura electrònica no és un procediment difícil però “som al període d’adaptació, les coses no són tan automàtiques [...]. Després, quan veiem com funciona, direm: Ostres! I anàvem amb el paper! Però ara lògicament tothom està una mica perdut”. De fet, Presa considera que, un cop superades les dificultats inicials, la factura electrònica suposarà un gran pas per estalviar costos i temps, ja que no caldrà imprimir la factura ni dur-la personalment o enviar-la per correu. “Està tot molt més estructurat, més automatitzat”, ha afegit.

Des del 15 de gener de 2015, els proveïdors de l’Administració pública estan obligats a facturar de forma electrònica, excepte entitats, associacions, cooperatives o autònoms, que, de moment, encara poden triar si volen fer-ho en paper o en el nou format.