Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament facilitarà la inscripció de dos adolescents rubinencs a les colònies OASIS adreçades a joves LGTB Els interessats a participar en aquesta iniciativa poden presentar la seva sol·licitud fins al 20 de maig a l’Espai Jove Torre Bassas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament facilitarà la inscripció de dos adolescents rubinencs a les colònies OASIS adreçades a joves LGTB

Els interessats a participar en aquesta iniciativa poden presentar la seva sol·licitud fins al 20 de maig a l’Espai Jove Torre Bassas

Mas, Martínez i García, durant la presentació de les colònies OASIS (foto: Localpres).
Mas, Martínez i García, durant la presentació de les colònies OASIS (foto: Localpres)

Aquest estiu, l’Ajuntament de Rubí possibilitarà que dos adolescents LGTB de la ciutat puguin assistir de franc a les colònies OASIS que organitza la cooperativa Candela. Aquesta iniciativa s’emmarca en una de les línies prioritàries del govern municipal: l’atenció a la diversitat.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat la proposta acompanyada de les regidores de Serveis a les Persones, Marta García, i de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas. Segons l’alcaldessa, “es tracta d’una proposta que diu molt del Rubí que volem: una ciutat inclusiva i diversa, amb una administració que treballa cada dia perquè tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida amb absoluta llibertat”.

Martínez ha comentat que l’equip tècnic de Rubí Jove està realitzant una excel·lent tasca en aquest sentit i ha recordat que, des del 2016, l’Espai Jove Torre Bassas ha anat ampliant els seus serveis amb la incorporació de tot un seguit d’assessories personalitzades. Una de les primeres que es van posar en marxa va ser el Punt Jove LGTB, que funciona actualment a través d’hores convingudes. “Potser no és un servei que rebi moltíssimes consultes per la seva especificitat però sí que creiem que és primordial comptar amb ell. Pensem que es tracta d’un bon recurs per a aquells joves que tenen dubtes, pors o incerteses sobre la seva condició sexual i que sovint no saben a on acudir”.

Amb aquesta mateixa voluntat de donar suport als joves LGTB, enguany l’Ajuntament facilitarà la inscripció de dos adolescents d’entre 13 i 17 anys de la ciutat a les colònies OASIS. L’objectiu d’aquesta proposta és acompanyar els processos d’apoderament i positivització d’experiències d’adolescents que trenquen les normes de gènere i sexualitat; donar a conèixer referents positius de persones amb diversitats sexuals i de gènere, així com de supervivents de l’assetjament LGTBfòbic, i crear un entorn de llibertat i seguretat on expressar altres formes de viure el gènere i la sexualitat.

Des de l’Ajuntament ─ha explicat l’alcaldessa─ confiem molt en els beneficis d’aquestes colònies. De fet, l’any passat es va facilitar que una noia trans pogués assistir-hi i l’experiència va ser molt enriquidora”. Ana María Martínez també ha recordat que aquesta iniciativa sorgeix d’una feina continuada de Rubí Jove, que s’emmarca en una línia d’actuació prioritària recollida al Pla local de joventut, presentat aquest dilluns.

Per la seva banda, la regidora de l’àrea de Serveis a les Persones ha recordat que, amb aquesta mateixa voluntat d’apostar per fer suport a les persones LTGB, Rubí Jove va sumar-se al programa 3 voltes! de la Direcció General de Joventut, que promou la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat sexual i la lluita contra les violències masclistes. Aquesta iniciativa també preveu un seguit d’assessoraments per impulsar projectes per a joves als municipis. “En el cas de Rubí, una de les propostes per a les quals ja s’ha demanat suport és per a l’impuls d’un grup de joves LGTB+ activista”, ha concretat Marta García.

A més, l’Espai Jove Torre Bassas també és la seu d’un nou grup de feministes i d’un consultori sexual i de parella que també permeten al consistori arribar d’una manera molt directa i confidencial als joves LGTB. García també ha posat en valor iniciatives més lúdiques però igualment rellevants dins d’aquesta feina de visualització i sensibilització envers el col·lectiu LGTB, com ara l’impuls, amb el grup de Torre Bassas que fa el programa Ona Jove a Ràdio Rubí, dels Olimpic Gais de Festa Major.

Paral·lelament, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, ha assegurat que “la intenció d’aquest equip de govern és treballar l’atenció a la diversitat sexual de forma transversal, començant per la regidoria de Polítiques d’Igualtat, que des del 2004 ja ofereix un Servei per a la Diversitat Sexual dirigit a persones lesbianes, bisexuals i/o transsexuals, així com a la seva família i amistats”.

Mas ha parlat dels motius de les consultes que s’atenen en aquest servei, entre els quals figuren problemes de no acceptació de la diversitat sexual per part de la pròpia persona o de rebuig de la família cap a la transsexualitat d’un fill o filla, conflictes en el si de parelles gais i demandes d’acompanyament en el procés d’hormonació de persones menors d’edat. També ha comentat que, a banda d’atendre consultes de la ciutadania, aquest servei també organitza activitats de sensibilització a diferents espais, amb l’objectiu de fomentar el coneixement i l’acceptació de la diversitat sexual. Qualsevol persona que vulgui fer ús d’aquest recurs, ubicat a l’edifici Rubí Forma, només cal que concerti visita trucant al 93 581 39 00.

Inscripció a les colònies LGTB
Les colònies OASIS ofereixen espais de trobada i socialització en el marc de l’oci per a joves amb comportaments, identitats de gènere i sexualitats diverses. Enguany, l’activitat es durà a terme del 9 al 14 de juliol a l’Escola de Camp de Ramió, a Fogars de la Selva. 

Els adolescents rubinencs que vulguin optar a aquestes dues places que ofereix l’Ajuntament han de presentar la seva sol·licitud fins al 20 de maig a l’Espai Jove Torre Bassas.

Els criteris i condicions per facilitar aquestes dues inscripcions són que els sol·licitants siguin adolescents entre 13 i 17 anys empadronats a Rubí i que tinguin una renda familiar corresponent a l’any 2016 d’un màxim de 27.069 euros per família de 4 persones ─els llindars són els mateixos que les beques esportives─.

Entre totes les peticions, s’escolliran les dues persones que podran beneficiar-se dels ajuts de l’Ajuntament per assistir a les colònies.