Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament facilita connexions a Internet i tauletes perquè tots els infants i joves puguin seguir el curs des de casa S’han adquirit 59 taules i 130 connexions a Internet que es lliuraran en els propers dies als centres educatius https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament facilita connexions a Internet i tauletes perquè tots els infants i joves puguin seguir el curs des de casa

S’han adquirit 59 taules i 130 connexions a Internet que es lliuraran en els propers dies als centres educatius

130 alumnes es beneficiaran de connexions gratuïtes a Internet.
130 alumnes es beneficiaran de connexions gratuïtes a Internet

L’Ajuntament de Rubí ha adquirit 130 connexions a Internet i 59 tauletes per tal de garantir que tots els infants i joves de la ciutat disposin de les eines necessàries per seguir el curs escolar des de casa. En els propers dies, el material es lliurarà als centres educatius, amb els quals s’ha treballat de forma coordinada per detectar aquell alumnat que podia patir problemes de connectivitat.

Els escolars beneficiaris podran disposar d’aquestes eines durant dos mesos. Després d’aquest període, els dispositius quedaran en propietat dels centres educatius perquè puguin fer-ne l’ús que creguin convenient. Es calcula que el material adquirit cobreix totes les necessitats detectades entre alumnat a partir de 3r de primària.

La compra de les connexions a Internet i les tauletes ha tingut un cost global superior als 17.200 €, que s’ha assumit amb les aportacions econòmiques de la campanya Gràcies, Rubí.

Des de l’inici d’aquesta situació hem estat en contacte amb escoles i instituts per saber com es vivia el confinament a casa de cada família i quins problemes podien tenir infants i joves per seguir la seva educació a distància. Amb aquesta ajuda intentem minimitzar la bretxa digital que podien patir algunes llars”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Amb el mateix objectiu, l'Ajuntament està col·laborant amb els centres educatius per fer arribar el material escolar del qual ja disposen a aquell alumnat que el necessita.

El tercer trimestre del curs 2019-2020 va iniciar-se el passat 14 d’abril amb docència virtual. Sense perspectives de tornar a les aules fins al setembre, alumnat i professorat treballen actualment a través de tasques avaluables. El govern central sí que preveu que, coincidint amb la fase 2 de la desescalada, obrin excepcionalment alguns centres educatius per fer classes de reforç o de preparació de la selectivitat, així com també per tenir cura dels infants d’aquelles famílies que estiguin obligades a anar a treballar.