Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament explica als empresaris les inversions i les accions de manteniment previstes als polígons durant el 2015 Representants de les associacions empresarials de Rubí han celebrat aquest dimarts la reunió periòdica amb el regidor de Promoció Econòmica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament explica als empresaris les inversions i les accions de manteniment previstes als polígons durant el 2015

Representants de les associacions empresarials de Rubí han celebrat aquest dimarts la reunió periòdica amb el regidor de Promoció Econòmica

El regidor amb els representants empresarials.
El regidor amb els representants empresarials

El tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, s’ha trobat aquest dimarts amb representants de les associacions empresarials de Rubí per presentar-los les principals actuacions municipals que revertiran en el teixit productiu de la ciutat durant aquest 2015. La reunió, que forma part del conjunt de trobades periòdiques que manté l’Ajuntament amb els empresaris, ha servit per donar a conèixer les inversions i les accions de manteniment que es duran a terme als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE), els punts del Pla de mesures anticrisi 2015 que poden afectar les empreses i les potencialitats de la nova Plataforma digital de serveis empresarials “Rubiempresa”. En el marc d’aquesta trobada, els empresaris també han pogut saber que aviat se’ls presentarà el Pla Director dels PAE, un “gran full de ruta” que marcarà l’evolució dels polígons en els propers anys.

Per a Buscallà, el sentit de reunions com la d’aquest dimarts és doble: “L’Ajuntament presenta les seves línies d’actuació [...] i, d’altra banda, i el que trobo millor, és que prenem el pols del que passa al nostre teixit productiu, a l’espai més industrial de la ciutat. [...] Conèixer-ho de primer mà, poder intercanviar opinions i veure on hem d’intensificar més els esforços és principal”.

De la seva banda, Dionís Rovira, interlocutor de les associacions empresarials i administrador de cinc dels onze polígons industrials de la ciutat, ha destacat que “des de fa uns anys, la comunicació entre l’Ajuntament i els empresaris és molt bona” i ha marcat alguns dels aspectes que considera prioritaris per al teixit productiu, com per exemple la inversió regular en els PAE o la implantació de la fibra òptica. Rovira ha incidit que “els polígons industrials s’han de remodelar de manera que puguin atraure empreses a Rubí [...], les necessitats són diferents ara que fa deu o quinze anys”.

Prop de 3 milions d’euros per als polígons
A la reunió d’aquest dimarts, els empresaris han pogut conèixer que l’Ajuntament destinarà 2,9 milions d’euros a diferents actuacions als polígons durant el 2015. Aquestes inclouran treballs d’asfaltatge, voreres, desbrossament i neteja d’herbes, millora d’imatge de zones verdes i senyalització.

Tal com s’ha explicat, aquestes inversions i accions de manteniment es podran finançar per diferents vies: el Pla d’Inversions Financerament Sostenible (PIFS) de l’Ajuntament, el Pla de mesures anticrisi 2015 ─que inclou un nou Pla de xoc de polígons que, amb 400.000 euros, dobla el pressupost de l’anterior─, i dues línies de la Diputació de Barcelona ─la Línia de reactivació econòmica local i les Taules de concertació─.

La inversió més important se l’enduran els treballs d’asfaltatge, amb una dotació de prop de 2 milions d’euros, i actuacions previstes a sis polígons. L’arranjament de voreres comptarà amb una partida de prop de 550 mil euros i afectarà carrers d’altres cinc polígons. Els treballs de desbrossament i neteja d’herbes es faran a tots els PAE a excepció de Rubí Sud (sectors Q1, Q2 i Q3) i estan pressupostats en 150.000 euros. A més, es destinaran 75 mil euros a seguir millorant la imatge de les zones verdes dels polígons, en la línia de la creació d’espais de descans que es va iniciar el 2014; i es faran actuacions de senyalització per valor d’uns altres 142.000 euros. 

Imatges relacionades

Un moment de la reunió
Un moment de la reunió