Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ha executat més del 90% del pressupost tot i la pandèmia El ple corresponent al mes de març també servirà per presentar el Pla d’Igualtat de Gènere https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ha executat més del 90% del pressupost tot i la pandèmia

El ple corresponent al mes de març també servirà per presentar el Pla d’Igualtat de Gènere

El ple tindrà lloc aquest dijous a les 17 h (Foto: Ajuntament/Localpres).
El ple tindrà lloc aquest dijous a les 17 h (Foto: Ajuntament/Localpres)

La sessió plenària corresponent al mes de març tindrà lloc aquest dijous a la tarda i, entre d’altres qüestions, es donarà compte de l’execució del pressupost municipal de l’exercici 2020.

Els comptes de l’any passat mostren una execució del 92,45% pel que fa al concepte d’ingressos corrents i d’un 88,33% pel que fa a les depeses corrents. Segons el primer tinent d’alcalde, Moisés Rodríguez Cantón, “aquestes dades demostren que, tot i la situació de pandèmia, s’han complert les regles fiscals i el Pla Financer que teníem establert. A més, és una mostra que tenim un Ajuntament sanejat i amb capacitat de donar resposta a les necessitats que hem afrontat”.

El ple també sotmetrà a votació els Pla Local d’Habitatge que inclou 34 accions que persegueixen quatre objectius: donar resposta a l’emergència habitacional i l’exclusió residencial, ampliar el parc públic d’habitatge, rehabilitar i millorar el parc actual i crear un nou model d’oficina d’habitatge.

El ple també es pronunciarà sobre la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Es presenta la proposta de d’iniciar el procés de contractació per posar en marxar el nou redactat.

El primer tinent d’alcalde ha assenyalat que tot i que es desestimés el text refós i això obligués a reiniciar el procés la ciutat ha continuat el seu desenvolupament. Segons Rodríguez Cantón, “la modificació d’usos de sol com els que hem fet a l’àmbit dels carrers de Carrasco i Formiguera i Primer de maig i als voltants del Centre d’Atenció Primària (CAP) Anton de Borja demostren el compromís d’aquest govern amb les persones i la seva salut. Aquests canvis permetran desenvolupar més polítiques d’habitatge i ampliar els serveis sanitaris locals”.

El ple també debatrà al voltant del Pla d’Igualtat de Gènere per a la ciutadania de Rubí 2021-2024. Es tracta d’un document que incorpora un total de 83 actuacions que persegueixen fomentar la igualtat de tracta i d’oportunitats entre homes i dones així com eliminar tot tipus de discriminació per raó de sexe.

La sessió també servirà per sotmetre a votació el canvi de nom de la Plaça Nova. Aquest espai passarà a ser la plaça de Neus Català i Pallejà en homenatge a la històrica veïna de Rubí i a la seva trajectòria de lluita contra el feixisme i al seu compromís polític. Aquest canvi de nom és un pas en la conservació i record de la memòria de les persones que han patit l’horror del feixisme i el nazisme en primera persona als camps de concentració i d’extermini.