Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament executa les obres per millorar l’accessibilitat al c. Sabadell i a la pl. Celso Emilio Ferreiro Aquesta és una de les actuacions incloses al projecte de millora de l'accessibilitat de la xarxa bàsica de vianants, subvencionat amb els fons Next Generation https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament executa les obres per millorar l’accessibilitat al c. Sabadell i a la pl. Celso Emilio Ferreiro

Aquesta és una de les actuacions incloses al projecte de millora de l'accessibilitat de la xarxa bàsica de vianants, subvencionat amb els fons Next Generation

Estat actual de la pl. Celso Emilio Ferreiro (foto: Ajuntament de Rubí).
Estat actual de la pl. Celso Emilio Ferreiro (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana les obres de remodelació del carrer de Sabadell, en el tram comprès entre el carrer de Sant Gaietà i la plaça de Celso Emilio Ferreiro. Els treballs, que tenen un termini d’execució de 5 mesos, aproximadament, permetran millorar aquesta zona per contribuir a continuar avançant cap a un Rubí més amable, segur i sostenible per als vianants.

Amb aquesta actuació, el Consistori vol fomentar l’ús prioritari de l’espai públic per part dels vianants; suprimir les barreres arquitectòniques existents; millorar la imatge urbana del carrer, dotant-lo d’elements característics; maximitzar l’ús eficient de la xarxa d’enllumenat, i continuar millorant la qualitat del paisatge urbà de la ciutat.

Això s’aconseguirà a través de d’invertir la prioritat de circulació en alguns trams, de consolidar la rotonda com a plaça i espai d’esbarjo, d’ajustar la calçada per a la circulació, de disminuir la zona d’aparcament a favor dels vianants, de generar noves zones elevades de pas que reduiran la velocitat dels vehicles i d’incloure pavimentació diferenciada.

Entre d’altres, es crearà una calçada de plataforma única en el tram comprès entre els carrers de Sant Gaietà i de Sant Muç, que permetrà alliberar el carrer de cotxes estacionats i adequar les voreres a l’amplada mínima exigida per la normativa d’accessibilitat. A la resta de trams també s’ampliaran les voreres.

D’altra banda, s’adequarà la plaça de Celso Emilio Ferreiro per millorar-ne l’accessibilitat. Aquest espai es pavimentarà de tal forma que es distingeixin les diferents zones i usos, consolidant l’interior de la rotonda com un espai d’estada. També es plantarà arbrat i es col·locarà il·luminació LED d’alta eficiència energètica.

Les obres s’han iniciat a la zona de la rotonda i, un cop hagi finalitzat aquesta fase, continuaran pel c. Sabadell. Durant el transcurs d’aquestes tasques es produiran talls puntuals de trànsit en horari diürn, que s’aniran comunicant a mesura que avancin les obres.

L’actuació l’executa l’empresa Curnal Invest SL per un import de 435.498,30 euros.

 

Subvenció dels Next Generation

Les obres de remodelació del carrer de Sabadell formen part d’un paquet d’actuacions encarades a millorar l’accessibilitat a la ciutat. Aquest projecte compta amb un pressupost global de 2.608.374,05 euros, 1.940.112,93 euros dels quals estan subvencionats pels fons Next Generation, en el marc de la línia d'actuació “Pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada a entorns urbans i metropolitans” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El projecte inclou tot un seguit de mesures destinades a la transformació digital i sostenible del transport públic i a l’impuls de la mobilitat saludable.

El principal objectiu del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) és augmentar la quota modal dels desplaçaments a peu per aconseguir els objectius ambientals. Per això recull 9 propostes que incideixen en aquesta millora. Un exemple és l’adaptació de passos de vianants o la millora de l’amplada útil de les voreres per garantir unes condicions de mobilitat accessible, còmoda i segura, i facilitar l’autonomia i la socialització dels col·lectius de persones amb mobilitat reduïda, diversitat funcional i altres.

El PMUS també preveia elaborar el Pla d'accessibilitat. El punt de partida del PAcc és la xarxa bàsica de vianants, que recull els principals itineraris que uneixen els centres tractors i connecten els barris. Davant la impossibilitat d'adaptar totes les voreres i guals de vianants de tot el municipi, l'estratègia era definir aquesta xarxa bàsica de vianants i actuar-hi. La definició d’aquesta xarxa s’ha fet amb criteris tècnics, aforaments de vianants (observant quins són els eixos més utilitzats) i amb la participació ciutadana, com es veu al PMUS.

A banda de les obres al c. Sabadell, també s’inclou la renovació de guals de vianants, l’ampliació i accessibilitat de voreres, marquesines i plataformes, actuacions a l’entorn de l’Escola Rivo Rubeo, l’execució de les obres de Ca n'Oriol, els accessos al pont del c. Sant Joan, el projecte de remodelació del c. Cadmo i la creació de plataforma única entre els carrers Llobateres i Torrijos i entre els carrers Nou i Montserrat.

Paral·lelament, els fons Next Generation també subvencionen el projecte de Transformació digital i modernització de l’atenció a la ciutadania.

 

Logos Next Generation

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

nextgeneration_logos_ajuntament_ministeri_CAT.png
nextgeneration_logos_ajuntament_ministeri_CAT.png