Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament equipa diverses dependències municipals amb bucles magnètics per millorar l’atenció a les persones amb problemes auditius Les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, el Servei de Contractació, els diferents sectors de Serveis Socials i l’edifici Rubí Forma ja disposen d’aquests aparells https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament equipa diverses dependències municipals amb bucles magnètics per millorar l’atenció a les persones amb problemes auditius

Les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, el Servei de Contractació, els diferents sectors de Serveis Socials i l’edifici Rubí Forma ja disposen d’aquests aparells

Els bucles magnètics són portàtils (foto: Ajuntament de Rubí).
Els bucles magnètics són portàtils (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha dotat de bucles magnètics portàtils diverses dependències municipals per facilitar la correcta atenció de les persones amb discapacitat auditiva que són usuàries d’audífons o que tenen implants coclears. Els dotze aparells adquirits s’han destinat a les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre i de Les Torres, a l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF), als quatre sectors dels Serveis Socials Bàsics ─un d’ells per a les entrevistes que realitzen els tècnics i les tècniques─,  al Servei de Contractació i a Rubí Forma, on es faran servir tant al mostrador com als despatxos de l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) i del programa SIOAS.

Les persones amb discapacitat auditiva usuàries d’audífon o amb implant coclear tenen dificultats per sentir i comprendre la comunicació en espais públics. El so que es transmet per l’aire fins a la pròtesi de la seva oïda es degrada per la reverberació, pel soroll de fons i per la distància amb la persona emissora, fins i tot disposant d’aparells amb bons micròfons.

Els sistemes de llaç d’inducció d’audiofreqüència o bucles magnètics es col·loquen a una distància màxima de dos metres entre les persones que han de comunicar-se. Els dispositius generen un camp magnètic a tota la zona d’escolta que permet que, només activant una funció de la seva pròtesi, la persona amb discapacitat auditiva rebi el so amb la mateixa qualitat que té a la font d’emissió.

La regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, ha destacat “com una mesura tan senzilla com aquesta pot suposar una gran millora en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Ens agradaria que aquest tipus d’eines, que faciliten l’accés als serveis públics, s’anessin implantant cada cop en més àmbits per poder tenir una societat veritablement inclusiva”.  L'acció s'ha dut a terme en el marc del Pla d'atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional i forma part de les mesures orientades a millorar l'accessibilitat. 

La dotació d’aquests bucles magnètics ha anat acompanyada de la col·locació de cartelleria que dona a conèixer la disponibilitat d’aquest recurs a les persones usuàries.