Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament engega la segona fase de les obres de millora del pont del carrer de Sant Joan Entre d’altres, els treballs permetran incrementar la seguretat viària a la cruïlla de l’av. Castellbisbal amb el c. Casetes de Can Fatjó i rehabilitar superficialment el pont https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament engega la segona fase de les obres de millora del pont del carrer de Sant Joan

Entre d’altres, els treballs permetran incrementar la seguretat viària a la cruïlla de l’av. Castellbisbal amb el c. Casetes de Can Fatjó i rehabilitar superficialment el pont

L'actuació permetrà millorar els accessos al pont (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'actuació permetrà millorar els accessos al pont (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha iniciat l’execució de les obres de millora dels accessos del pont del carrer de Sant Joan. Aquesta actuació complementa la que es va iniciar a finals de l’any 2019 i que va permetre el reforç estructural d’aquesta construcció i l’ampliació d’una de les seves voreres.

Ara el Consistori fa un pas més i duu a terme els treballs necessaris per incrementar l’accessibilitat del pont, una via de comunicació especialment utilitzada per la ciutadania que viu a les urbanitzacions i que vol accedir al centre de la ciutat.

Les actuacions que es realitzaran se centren a millorar la continuïtat de l’espai púbic i l’accessibilitat de l’entorn del pont del carrer de Sant Joan en els seus extrems, incrementant les condicions de seguretat viària de la cruïlla de l’avinguda de Castellbisbal amb el carrer de les Casetes de Can Fatjó ─donant resposta a una demanda veïnal─ i rehabilitant superficialment el pont.

Així, al costat est es repavimentaran les voreres entre el c. Sant Joan i el c. Santa Llúcia i es millorarà la il·luminació d’aquest tram, es donarà continuïtat a l’amplada del pont a la vorera sud i es milloraran les condicions d’accessibilitat de les escales de connexió entre el c. Sant Joan i el lateral de la C-1413a.

Al costat oest es millorarà la mobilitat de la cruïlla, simplificant els recorreguts i semaforitzant el creuament. També es donarà continuïtat a l’amplada del pont a la vorera sud; s’arranjaran les condicions de drenatge de la cruïlla; es generarà una rampa fins a la plataforma intermitja situada al costat sud del pont, establint un itinerari accessible, i es milloraran les infraestructures de serveis i se soterrarà parcialment les instal·lacions de baixa tensió.

Pel que fa a l’àmbit del pont, es repararà aquesta estructura per millorar el seu estat de conservació, resolent les incidències detectades.

Les obres les executa COOSPLAAN OBRAS Y SERVICIOS LAANTIT SL per un import de 633.451,66 euros. Aquesta és una de les actuacions incloses al projecte de millora de l'accessibilitat de la xarxa bàsica de vianants, subvencionat amb els fons Next Generation.

 

Afectacions de mobilitat

Durant el decurs de les obres es preveuen afectacions en la mobilitat  dels vehicles i dels vianants. Tot i així, al llarg de l’obra s’assegurarà el pas de vianants a través del pont i l’accés als habitatges.

Així, per executar les actuacions previstes en els extrems del pont, es tallarà un sentit de circulació (sentit urbanitzacions). Es recomana seguir l’itinerari per l’avinguda de Cova Solera.

Quan s’actuï a la cruïlla de l’avinguda de Castellbisbal amb el carrer de les Casetes de Can Fatjó també s’afectarà un carril de circulació d’aquesta connexió.

La rehabilitació del pont també comportarà l’afectació puntual del lateral de la C-1413 i el passeig de la Riera (banda oest), tot i que es garantirà el pas alternatiu.

El servei de transport urbà no patirà cap afectació: es mantindran horaris, parades i recorreguts.

 

Logos Next Generation

Objectius de Desenvolupament sostenible