Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament edita una guia per orientar la ciutadania davant una defunció coincidint amb Tots Sants Entre el 23 d’octubre i l’1 de novembre, el cementiri municipal estarà obert cada dia de manera ininterrompuda de 9 a 18 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament edita una guia per orientar la ciutadania davant una defunció coincidint amb Tots Sants

Entre el 23 d’octubre i l’1 de novembre, el cementiri municipal estarà obert cada dia de manera ininterrompuda de 9 a 18 h

Els dies previs a Tots Sants, el cementiri amplia el seu horari d’obertura per satisfer les necessitats dels visitants.
Els dies previs a Tots Sants, el cementiri amplia el seu horari d’obertura per satisfer les necessitats dels visitants

L’Ajuntament de Rubí ha editat una guia per orientar i acompanyar els rubinencs i les rubinenques que hagin de fer front a la mort d’un ésser estimat. Es tracta d’una eina que ofereix informació sobre els tràmits que cal realitzar just després de la defunció, els aspectes que cal tenir en compte a l’hora de preparar el funeral, així com consells per afrontar el dol de la millor manera possible.

La guia, que ja es pot consultar i descarregar a l’apartat de Serveis funeraris del web municipal, també es podrà aconseguir properament en format imprès al cementiri.

Què he de fer? Guia orientativa davant una defunció s’ha editat coincidint amb la festivitat de Tots Sants, moment en què el cementiri municipal amplia el seu horari per poder atendre l’increment de visites que es registren durant aquesta època de l’any. Des del dilluns 23 d’octubre i fins el dimecres 1 de novembre, la instal·lació estarà oberta cada dia de 9 h del matí a 18 h de la tarda, de manera ininterrompuda. A partir del dijous 2 de novembre es recuperarà l’horari habitual (de dilluns a dissabte, de 9 a 13 i de 15 a 18 h; i diumenges i festius de 9 a 14 h).

Durant la jornada dels dies 28, 29, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, l’ambientació al cementiri es farà, com cada any, mitjançant l’audició de música clàssica.

Per altra banda, la pregària pels difunts que ofereix habitualment el mossèn de la Parròquia de Sant Pere amb motiu d’aquesta festivitat, tindrà lloc el dimecres, 1 de novembre, a les 17 h, al mateix cementiri.

Reforç del servei d’autobús per Tots Sants i desplaçament gratuït
Durant tota la jornada de dimecres 1 de novembre hi haurà un servei especial d’autobús urbà que connectarà la rambleta de Joan Miró (davant de l’edifici Rubí Forma) amb el cementiri. Aquest servei serà gratuït per a tots els usuaris i usuàries. El servei funcionarà entre les 9 h i les 18 h i la freqüència de pas serà de 15 minuts.

Les parades d’aquest servei especial d’autobús per Tots Sants són:

  • Sentit cementiri: Rambleta de Joan Miró, rotonda de l’Escardívol, carretera de Terrassa (CAP Mútua de Terrassa), c/ Zamenhoff, c/ Bailén, C-1413a, Can Rosés industrial i Cementiri.
  • Sentit centre: Cementiri, Can Rosés industrial, C-1413a, c/ Bailén, c/ Sardana, c/ Pau Claris, c/ Cadmo, Bullidor, c/ Sant Joan, c/ Espoz i Mina i Rambleta de Joan Miró.